temperatura wody w dieslu
temperatura wody w dieslu
jaka powinna być temperatura wody w układzie chłodzenia przy włączonym wentylatorze. Mi pokazuje około 90 stopni i nie wiem czy termostat mi nie siadł, w zimie natomiast mi się nie nagrzewał nawet do 80 stopni i często miałem niedogrzany silnik
- Pagi
- Maniak
- Posiadany PUG: był 205 1.9D '92
- Numer Gadu-gadu: 35314
- Kontakt:
No wlasnie, jakbys mial 90 st. co ciagle by dzialal wentylator i to juz na 2gim stopniu. Z tego co ja zaobserwowalem w swoim przy teraz tydzien temu upalach, to tak, grzeje sie tak do 83-84 st (mam termometr cyfrowy przyklejony do termostatu) po czym wlacza sie wentylator i temperatura spada do ok 80 st. i tak wkolko, wlacza sie wentylator i wylacza. Jeszcze nigdy nie wlaczyl mi sie 2-gi stopien wentylatora (a mam do tego diodki sygnalizujace prace wiatrakow, sprawne, bo testowane we wrzątku
)

Peugeot 205 1,9D '92 - pierwsza miłość...
- Pagi
- Maniak
- Posiadany PUG: był 205 1.9D '92
- Numer Gadu-gadu: 35314
- Kontakt:
A mzoe nie wiesz ze Ci sie wlaczyl
pierewszego stopnia to prawie ze nie sluchac, albo w sumie nie slychac przy klekocie diesla 
Czujnik Ci pokazywalem, zdejmij z niego kostke i zwieraj po kolei styki parami, sa 3 styki, jedym przychodzi + a pozostale dwa ida na przekazniki w tej puszcze przy repflektorze.. zacznij od czujnika, zobaczysz czy sie cos wlacza, albo czy chociaz przekaźniki łapią.
Jezeli okaze sie ze wentylatory wlaczaja sie, to wtedy zostanie do sprawdzenia sam czujnik.
Jak cos to wołaj o pomoc, zawsze mozemy sie spiknać i podlubac razem.

Czujnik Ci pokazywalem, zdejmij z niego kostke i zwieraj po kolei styki parami, sa 3 styki, jedym przychodzi + a pozostale dwa ida na przekazniki w tej puszcze przy repflektorze.. zacznij od czujnika, zobaczysz czy sie cos wlacza, albo czy chociaz przekaźniki łapią.
Jezeli okaze sie ze wentylatory wlaczaja sie, to wtedy zostanie do sprawdzenia sam czujnik.
Jak cos to wołaj o pomoc, zawsze mozemy sie spiknać i podlubac razem.
Peugeot 205 1,9D '92 - pierwsza miłość...