pomocy.....ZA DUZE SPALANIE

Dyskusje na temat serwisowania, naprawiania oraz modyfikowania silnikow typu TU.
przemek2066

pomocy.....ZA DUZE SPALANIE

Post autor: przemek2066 »

Witam! Jestem tu nowy i pozwoliłem sobie założyć nowy temat.. mianowicie potrzebuje waszej pomocy... mam problem z moim peugeotem 205 1.1 silnik... pali jak smok. ostatnio obliczyłem ze spalił 13 litrów <szok>... zastanawiam sie nad sondą a komputerem bo sterownik wtrysku wymieniałem jakiś czas temu... gdy jade do mechanika i on jego podłancza do kompa żadnego błedu nie wyświetla .. wszystko ideał ... oleju silniczek nie biedze wiec nie wiem skąd te spalanie . Jeżeli coś zle napisałem to przepraszam ale nie za bardzo sie znam na tym :/ Jeżeli ktoś by mógl wytłumaczyć co wymienić zeby było dobrze byłbym wdzieczny... Pozdrawiam
fatoom15
Junior
Posiadany PUG: 406 '98 1.9TD Break, 309 '91 1.9d
Numer Gadu-gadu: 1158532

Re: pomocy.....

Post autor: fatoom15 »

przemek2066 pisze:(...) co wymienić zeby było dobrze...
samochód :P
przemek2066

Post autor: przemek2066 »

też mam taką małą ochote alee kasy ni mo :D wiec co zrobić zeby ten jeszcze latał :D
Awatar użytkownika
Pieraś
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: sprzedany
Numer Gadu-gadu: 696324

Post autor: Pieraś »

Moje amatorskie propozycje:

- proponuje dobry mierniczek i sprawdzenie napiecia na sondzie na obrotach od zera do bardzo wysoka... ma sie zmieniac od 0,1 V - 0,8 V

- zobacz stan swiec, jesli zle sa (np. za mocno juz wypalone, badz miedzy ceramicznymi prazkami jest czarna obwodka to do wymiany, zuzyta swieca moze nie dawac dobrej iskry)

- zobacz w jakim stanie filtr powietrza jest

- czujnik temp. silnika, od tego z tego co wiem tez jest odpowiednio mieszanka robiona

- potem to juz tylko mechanik i inni zaawansowani uzytkownicy tego forum ... ale to tez mozna gdybac, zaplon, przepustnica sranie w banie itp :-) to juz poza moja wyobraznie wychodzi... a raczej wiedze.
Nałogowy czytelnik forum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA

Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
cyborg
Uzalezniony
Posiadany PUG: Ex 205 XS 1,4 75 KM
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: cyborg »

a poza tym temat tyle razy wlakowany ze nie chce sie juz nic mowic.. OPCJA SZUKAJ
domel
Uzalezniony
Posiadany PUG: 1,8D 92r
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: domel »

Przede wszystkim albo zmiana nazwy tematu albo wywalić temat.
Nazwa tematu po to jest aby potem ułatwiała wyszukiwanie tematów i ma się odnosić do tematu posta.
A nie idiotyczne: help, pomocy, pomóżcie, mam problem itd.
A potem nic nie można znaleźć na forach i jest krzyk że młodzi nic nie mogą znaleźć i znów pytają. I tak w kółko.
Awatar użytkownika
moralez
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205......T8, 205 GTI 1.6
Numer Gadu-gadu: 2955602
Kontakt:

Re: pomocy.....ZA DUZE SPALANIE

Post autor: moralez »

ale chcialem zawuazyc ze burdel z tematami rowniez robia mlodzi co do reszty 100% racji 8)
ODPOWIEDZ