Krzywy rozrząd

Dyskusje na temat serwisowania, naprawiania oraz modyfikowania silnikow typu TU.
Awatar użytkownika
misha84
Junior
Posiadany PUG: peugeot 205 SR 1.1
Numer Gadu-gadu: 7499780

Re: Krzywy rozrząd

Post autor: misha84 »

U mnie przed wymiana rolki i pompy też tak chodził przy głowicy wiec myśle ze to może być krzywa szpilka do której przykręcona jest rolka. Ciekawe tylko czy taka szpilkę się dostanie i ile będzie kosztować.
Wkurza mnie już ten mechanik, jak mu powiedziałem że mi nie odpowietrzył układu chłodzenia to powiedział że trzeba samochodem pojeździć i dolać płynu wtedy. Założe się że nawet nie wie gdzie są w tym aucie miejsca do odpowietrzania. Jak sam sobie nie zrobisz to złożą byle do kupy i następny - byle kasę przyjąć. A juk mu pacem nie pokażesz co ma zrobić to się nie domyśli że pasek nie tak chodzi jak powinien, masakra.
Awatar użytkownika
Kamkiler
Maniak
Posiadany PUG: 205 TCTi
Numer Gadu-gadu: 3470719

Re: Krzywy rozrząd

Post autor: Kamkiler »

U Konrada(Dzikson-a) ,problem tkwi w rolce napinającej ,ma spory luz ,nie wiem dlaczego,z takim luzem został puszczony samochód na miasto ....
Czarek spr , pod siedzeniami z tyłu czy nie leci z przewodów od i do pompy paliwa , i czy pompa jak i pływak są przykrecone do baku dobrze ,nastepnie zerknij na filtr paliwa ,jezeli nic nie zauważysz to tzreba nim wjechać na kanał . i spr stan przewodów.
Czeka nas jeszcze duzo pracy http://www.kamkiler.205.pl
ODPOWIEDZ