Kręci ale nie pali

Dyskusje na temat serwisowania, naprawiania oraz modyfikowania silnikow typu TU.
Hugo86
Nowicjusz
Numer Gadu-gadu: 800297

Kręci ale nie pali

Post autor: Hugo86 »

Słuchajcie ostatnio jakieś fatum na mojego puga padło, a że jestem amechaniczny zapytam Was, bo mam nadzieje, że ktoś mi pomoże.. właśnie chciałem gdzieś pojechać a tu nagle się okazało, że: Po przekręceniu kluczyka i tzw. kręceniu nie zapala.... po długim kręceniu kluczykiem silnika odpalił .... pochodził trochę zgasiłem go i znów nic, tak jakby nie wiem co się działo, czy paliwo nie podaje czy iskry nie ma .. sam nie wiem co tu zrobić by na szybko go uruchomić?

Jeżeli Wam to pomoże to od jakiegoś czasu działo się tak: odpalał ale po dłuższym kręceniu tak jakby paliwo musiał dostać, alebo jak mu podpompowałem pedałem to odpalił szybciej ...

Dziękuję za wszelką pomoc !
"Nie prowadź dyskusji z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, potem pokona doświadczeniem"
Awatar użytkownika
moralez
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205......T8, 205 GTI 1.6
Numer Gadu-gadu: 2955602
Kontakt:

Re: Kręci ale nie pali

Post autor: moralez »

Hugo86 pisze:nie wiem co się działo, czy paliwo nie podaje czy iskry nie ma .. sam nie wiem co tu zrobić by na szybko go uruchomić?
sprawdzic jak sie ma sprawa z iskra i z paliwem 8)7
Hugo86
Nowicjusz
Numer Gadu-gadu: 800297

Post autor: Hugo86 »

Dzieki, :) Już dziala... ja jako kompletny nieuk w dziadzinie samochodów (ale zauroczony w pugu) zalalem go po prostu :/
"Nie prowadź dyskusji z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, potem pokona doświadczeniem"
Awatar użytkownika
Sebek
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
Kontakt:

Post autor: Sebek »

hehe dobre
w takim razie zamykam
Audi A4 Avant
Honda CBF

Dostęp do części do wszystkich marek!!!