Poszukuję porad i opinii osób, które zajmowały się regeneracja aparatu zapłonowego. Chodzi o wymianę wewnętrznego uszczelnienia (simmeringu).
Jak wygląda sama wymiana, rozbiórka aparatu?
Gdzie można kupić nowy simmering? W InterCars i ASO nie ma szans.
Generalnie mało jest zakładów które gotowe są podjąć się takiej roboty, bo efekt jest niepewny. Nawet jeśli już ktoś chciałby spróbować, barierą jest dostępność uszczelniaczy.
Czy udało Wam się dobrać taki simmering? Gdzie powinienem szukać?
Remont aparatu zapłonowego
-
- Junior
- Posiadany PUG: JUNIOR 1,1l i Gentry i 1,9 GTI
- Numer Gadu-gadu: 1301373
Re: Remont aparatu zapłonowego
Sprawa jest bardzo banalna,aparat bardzo łatwo się rozbiera,jedyna trudnością może być wybicie z oski kolka który ustala sprzegielko napędu na wałek rozrządu.
Trzeba zwrócić uwagę żeby,nie odwrócić go o 180stopni.
Sam simmering można bardzo łatwo dostać w większej hurtowni łożysk.
Trzeba zwrócić uwagę żeby,nie odwrócić go o 180stopni.
Sam simmering można bardzo łatwo dostać w większej hurtowni łożysk.
- skola
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205 Roland 1,4 TUS3 84KM
- Numer Gadu-gadu: 0
no właśnie problem wybicie tego bolca ja nie dałem rady a ze nie chciałem uszkodzić aparatu zostrawilem i ciągle kapie olej 

http://peugeot205.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=2619
PRZÓD: Wzmak Rockford P450.4, Hertz HSK 165, radio JVC KD-BT1 ,TYŁ: Wzmak SOUNDSTREAM TRX2.550, SUB: MB Quart RWE 302 , kable 35MM^, kondzior 1 F
PRZÓD: Wzmak Rockford P450.4, Hertz HSK 165, radio JVC KD-BT1 ,TYŁ: Wzmak SOUNDSTREAM TRX2.550, SUB: MB Quart RWE 302 , kable 35MM^, kondzior 1 F
-
- Uzalezniony
Mam dokładnie taki sam problem,tj.wyciek oleju z pod aparatu. Nigdy tego nie rozbierałem lecz wydaje mi się że tam są dwa pierścienie uszczelniające.Jeden wewnętrzny a drugi pod aparatem zapłonowym np.O-ring. Któryś z Kolegów rozwiązał ten problem przy pomocy sylikonu jako naprawy doraźnej. W takim razie pytanie. Zastosowanie sylikonu zdało egzamin?.
Trzeba isc przez życie twardo, nie żałować wszystkich sił...
-
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: Roland Garros
- Numer Gadu-gadu: 1459401
Proponuje uszczelnić to niebawem bo miałem z tym już przygode jak kapiący olej rozwalił mi węza od wody w trakcie jazdy.
- skola
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205 Roland 1,4 TUS3 84KM
przerobione, ten przewód od nagrzewnicy na tej długości zamieniony na rurke aluminiowapszemeq pisze:Proponuje uszczelnić to niebawem bo miałem z tym już przygode jak kapiący olej rozwalił mi węza od wody w trakcie jazdy.

http://peugeot205.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=2619
-
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: Roland Garros
- Numer Gadu-gadu: 1459401
Ja zrobiłem patent tym czasowy założyłem jeszcze na to gróbą gume ale i tak przy okazji musze zrobić z tym porządek.