Watek z moca,silnikiem.

Dyskusje na temat serwisowania, naprawiania oraz modyfikowania silnikow typu TU.
Awatar użytkownika
Banita
Peugeot 205 Master

Re: Watek z moca,silnikiem.

Post autor: Banita »

Ja tez, choc ducellier'y zcasem sie spotyka :P
Awatar użytkownika
cejot
Forum Admin
Posiadany PUG: 205 Automatic, 205 El Charro, 205 ...

Post autor: cejot »

Tak jak napisałem w wątku do którego dałem link... numer wskazuje na ducellier. I wcale mnie to nie cieszy, bo nie wiem czy ufo do niego znajdę.
Jedź na biegu, żyj na luzie... :)

-----
205 '91 Automatic | 205 '92 El Charro | 205 '94 La Moisissure
STP

Post autor: STP »

Czesc wszystkim, to znow ja ;)
Napisalem do gosci na allegro ktorzy sie zajmuja sprzedaza tych przyspieszaczy zaplonu i odpisali abym wyslal fotke tej czesci badz szczegolowych danych w celu jego rozpoznania. Czy jest ktos w stanie mi pomoc?
Druga sprawa, raz na jakis czas zaswieci mi sie kontrolka silnika. Czy moze to byc wywolane wlasnie uszkodzonym przyspieszaczem czy mam szukac usterek gdzie indziej?Np gdzies mi olej ucieka. Podczas zapalenia kontrolki silnik chdozi bez zarzutow.
3 sprawa, bylem ostatnio pugiem w zakopcu i musze wam powiedziec ze jestem z niego zadowolony. Palil od kopa, radzil sobie dzielnie z gorami (pomimo uszkodzonego ufo), jedynie co zauwazylem to przegub do wymiany i tarcze, tak to wszystko ok.
Po powrocie zauwazylem, ze zgubilem antene (w sumie w trakcie powrotu, jak radio cos slabo odbieralo). I tu mam pytanko, jakas uniwersalna antenka podejdzie?Moze ktos cos napsze w tym temacie :)
Pozdrawiam!
http://moto.allegro.pl/item299555369_ap ... fgfu4.html
zobaczcie, ten przyspieszacz to jest ten "kapelusz" ta czesc po prawej odstajaca? Moze warto kupic jakis stary aparat zaplonowy, ktory ma sprawny przyspieszacz?Kombinuje by tanio wyszlo. Musze miec tylko pewnosc gdzie ta czesc dokladnie lezy ;)
ODPOWIEDZ