Nie wyłącza wiatraka - chłodnica chłodna, czujnik gorący...

Dyskusje na temat serwisowania, naprawiania oraz modyfikowania silnikow typu TU.
Awatar użytkownika
minta
Maniak
Posiadany PUG: 406 kombi 2,0 HDi 110 KM i znów 205 FOREVER 1,9 d.... siostry hihi
Numer Gadu-gadu: 691088

Re: Nie wyłącza wiatraka - chłodnica chłodna, czujnik gorący...

Post autor: minta »

Przepraszam za OT

Normalne... pugi zawsze tak robią jak chce się je sprzedać :|
green sprzedany, cabrio sprzedany - oba zostały w KLUBIE

http://www.minta.peugeot205.pl - moja nowa miłość
Awatar użytkownika
TO-MI
Maniak
Posiadany PUG: XU9J4
Numer Gadu-gadu: 604584106

Post autor: TO-MI »

- kolega dostrzegl z lusterkiem cos czego ja nie, minimalnie czujnik jest mokry od spodu, wyglada, ze nie jest idealnie szczelny stad moze jakies mikro powietrze sie dostalo do chlodnicy

nawet jak lekko ciekło pod czujnikiem to na pewno nie zapowietrzyło układu przez to raczej odwrotnie skoro płynu nie brakowało
może faktycznie ten czujnik felerny lub na niższe temp. :?
to co mnie zdziwilo to, ze przy zalaczonym wiatraku (co prawda juz chodzil pare minut) odkrecilem kluczem delikatnie korek w chlodnicy ..... patrze.... nic nie leci... dziwne.... podnosze korek a tam woda w chlodnicy sobie spokojnie stoi.

być może termostat zamknął już obieg a wentyl sie dalej kręci to po otwarciu korka nie widać przepływu bo płyn szleje w małym obiegu :?
na samym końcu chłodnica skoro przed wymianą było w miare bez problemów
Doba ma 24 godziny,zgrzewka 24 piwa...przypadek..? :)
http://peugeot205.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=2207
Awatar użytkownika
Pieraś
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: sprzedany
Numer Gadu-gadu: 696324

Post autor: Pieraś »

to samo myslalem pozniej o tym zamknieciu obiegu :D
Nałogowy czytelnik forum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA

Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
cyborg
Uzalezniony
Posiadany PUG: Ex 205 XS 1,4 75 KM
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: cyborg »

Mam dla ciebie rade.. Jesli nie zapala ci sie kontrolka od temperatury to po prostu nie mysl o tym.. Jesli auto jezdzi, trabi, swieci i hamuje to nie przejmuj sie za bardzo bo szkoda zdrowia;)
P.S. Sprobuj podjechac do dobrego gazownika, niektorzy maja termometry na podczerwien takie bezkontaktowe, mozna nimi mierzyc temperature plynu w przewodach m.in., a ja stawiam znowu na wlacznik wentylatora o zbyt niskiej temperaturze pracy
Awatar użytkownika
Pieraś
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: sprzedany
Numer Gadu-gadu: 696324

Post autor: Pieraś »

ok, tnx. pojade do sklepu by dali mi inny i zeby bylo na nim jaka jest temp. zalaczania.

EDIT:

hip hip hurra... hip hip hurra... hip hip hurra.... ZROBIONE !!! Wymiana czujnika dala efekt :-) Tamten chyba jakis nie teges mi dali, bo zamowili drugi i mial inne oznaczenia (poprzedni tylko jakis symbol) a ten ewidentnie nadruk temp. zalaczania i wylaczania (97-92). Gra i trabi, zalacza i pieknie wylacza .... nawet nie macie pojecia jak mi ulzylo :D
Nałogowy czytelnik forum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA

Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
ODPOWIEDZ