Palec rozdzielacza - POMOCY - kraków
- aule
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205 1,4
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
Palec rozdzielacza - POMOCY - kraków
Witam
Przy wyjmowaniu i rozkręcaniu aparatu zapłonowego ułamał mi się nieopacznie palec rozdzielacza.
Rysunek przedstawia widok od strony tulejki jaka nakłada się na ośkę aparatu zapłonowego. Czarne przerywane linie pokazują w jaki sposób się wyłamało i ile.
Pytanie pierwsze nie jest techniczne.
Kto będzie miał w KRAKOWIE do porzyczenia palec rozdzialacza do aparatu zapłonowego tylko firmy nie pamiętam ale na pewno nie BOSH.
Jutro musze jechać do katowic. Wyjeżdżam o 13.00 Jak do tego czasu ktos będzie mógł pożyczyć to byłoby fajnie.
Pytanie drugie dotyczy warunków jakie w tym miejscu panują.
Czerwone linie przerywane na rysunki pokazują małą próbe poskładania tego. Założyłem w tym miejscu tasme miedzianą o szerokości 6mm i pokryłem warstwą cyny o grubości ok 1mm wcześniej skleiłem to co się rozleciało. Poprzez założenie taśmy i cyny zrobił się mały kaganiec który dodatkowo przytrzymuje to co potraktowałem klejem.
Jakie sa przeciążenia na takim palcu i jaka tam może byc temperatura. Założyłem tak zrobiony patent i przejechałem 20km i zastanawiam się czy i ile to może wytrzymać i czy jest duże prawdopodobieństwo, że się rozsypie po drodze.
Cały czas oczywiście liczę na pomoc krakusów, i że ktos będzie miał porzyczyć taki palec na dwa dni.
pozdrawiam,
Marcin
Przy wyjmowaniu i rozkręcaniu aparatu zapłonowego ułamał mi się nieopacznie palec rozdzielacza.
Rysunek przedstawia widok od strony tulejki jaka nakłada się na ośkę aparatu zapłonowego. Czarne przerywane linie pokazują w jaki sposób się wyłamało i ile.
Pytanie pierwsze nie jest techniczne.
Kto będzie miał w KRAKOWIE do porzyczenia palec rozdzialacza do aparatu zapłonowego tylko firmy nie pamiętam ale na pewno nie BOSH.
Jutro musze jechać do katowic. Wyjeżdżam o 13.00 Jak do tego czasu ktos będzie mógł pożyczyć to byłoby fajnie.
Pytanie drugie dotyczy warunków jakie w tym miejscu panują.
Czerwone linie przerywane na rysunki pokazują małą próbe poskładania tego. Założyłem w tym miejscu tasme miedzianą o szerokości 6mm i pokryłem warstwą cyny o grubości ok 1mm wcześniej skleiłem to co się rozleciało. Poprzez założenie taśmy i cyny zrobił się mały kaganiec który dodatkowo przytrzymuje to co potraktowałem klejem.
Jakie sa przeciążenia na takim palcu i jaka tam może byc temperatura. Założyłem tak zrobiony patent i przejechałem 20km i zastanawiam się czy i ile to może wytrzymać i czy jest duże prawdopodobieństwo, że się rozsypie po drodze.
Cały czas oczywiście liczę na pomoc krakusów, i że ktos będzie miał porzyczyć taki palec na dwa dni.
pozdrawiam,
Marcin
- Załączniki
-
- palec.JPG (9.96 KiB) Przejrzano 7632 razy
- TO-MI
- Maniak
- Posiadany PUG: XU9J4
- Numer Gadu-gadu: 604584106
eee tam palec to kosztuje z 10 PLN kup nowy i po kłopocie 

Doba ma 24 godziny,zgrzewka 24 piwa...przypadek..? 
http://peugeot205.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=2207

- aule
- Uzalezniony
- Kontakt:
Daruj sobie. Założyłem ten temat bo muszę zreanimować auto aby dzisiaj nim przejechać ponad 200km a nie po to aby czytać takie inteligentne żarty. Tutaj masz dział na którym możesz sobie ulżyć ze swoim poczuciem humoru http://forum.peugeot205.pl/viewforum.php?f=12.b182 pisze:na cmentarzu jak se wykopiesz![]()
Jak nie masz w sprawach technicznych nic do powiedzenia w tym temacie to przynajmniej nie wkó... ludzi.
- TO-MI
- Maniak
- Posiadany PUG: XU9J4
- Numer Gadu-gadu: 604584106
w tym wiecznie zakorkowanym mieście to pewnie ciężko bedzie palec w niedziele dostać
jak dobrze polutowałeś to wytrzyma w zasadzie dobra taśma klejąca powinna dać rade

jak dobrze polutowałeś to wytrzyma w zasadzie dobra taśma klejąca powinna dać rade

Doba ma 24 godziny,zgrzewka 24 piwa...przypadek..? 

- aule
- Uzalezniony
- Kontakt:
Zdjąłem wcześniejszy patant z samą taśmą miedzianą. Było dosyć ciężko i udało się dopiero po zdjęciu lutownica prawie całej warstwy cyny.
Udało mi się dopasować kawałeczek (małej szerokości pierścień) z rurki miedzianej. Wszedł na wcisk. Dodatkowo założyłem tak jak poprzednio taśmę i wszystko ze sobą zlutowałem.
Będzie się trzymać (mam nadzieję)
Udało mi się dopasować kawałeczek (małej szerokości pierścień) z rurki miedzianej. Wszedł na wcisk. Dodatkowo założyłem tak jak poprzednio taśmę i wszystko ze sobą zlutowałem.
Będzie się trzymać (mam nadzieję)
- aule
- Uzalezniony
- Kontakt:
No taki to będzie pasowac na pewno. Ale ja już wróciłem z tych Katowic.
Palec dał radę i na razie z braku czasu będzie taki. Może w środę kupię nowy lub używany.
Dzęki za rady i chęc pomocy.
W podziękowaniu a niektórym na smak zamieszczam zdjęcia z targów.
Palec dał radę i na razie z braku czasu będzie taki. Może w środę kupię nowy lub używany.
Dzęki za rady i chęc pomocy.
W podziękowaniu a niektórym na smak zamieszczam zdjęcia z targów.
- Załączniki
-
- DSCF2870_resize.JPG (84.52 KiB) Przejrzano 7543 razy
-
- DSCF2884_resize.JPG (97.06 KiB) Przejrzano 7543 razy
-
- DSCF2911_resize.JPG (100.77 KiB) Przejrzano 7543 razy