1. Jak to dokładnie się nazywa bo nigdzie nie znalazłem :/, no i jak widać na zdjęciu jest poskręcane na druciki podejrzewam ze nie powinno tak być i czasami słychać jak zasysane jest tam powietrze z zewnątrz a tak chyba nie powinno być ??

2. Domyślam się że to jakiś czujnik od układu chłodniczego, ale mogę się mylić , do czego to służy i czy działa jak jest w tak opłakanym stanie.

3. Do czego jest ta skrzyneczka O.o

I to co jest w środku jej

4. Dlaczego tu nie ma nic wetkniętego O.o czy coś powinno być czy zostało odpięte z powodu instalacji gazu ??

5. Podłączenie obrotomierza do mojego puga 1.1 xr na monowtrysku odbywa się chyba pod tą wtyczkę i czy jest to możliwe ??

6. W dowód rejestracyjny mam wbite Peugeot 205 XR, 1124,00 cm3, 44kW, data pierwszej rejestracji 31.05.1990. No i jak chce coś kupić do niego i mówię, że 1,1 i rok 90 to mi w każdym sklepie mówią że nie ma takiego puga w katalogu z 90r O.o.
Jak sprawdzic który to rok itp. i czy to naprawde 1,1 bo cos ma za mocnego buta ???
Kolega z pracy ma look'a 1.1 w dowód wbite 40kW no i nie ma lotów do mojego puga do 3 jeszcze daje rade ale po wrzuceniu 3 to zostaje po chwili o dobrą długość samochodu i nie ma szans mnie dojść a ja mu cały czas systematycznie odchodzę.
Zdjęcie całej komory silnika :

Z góry dzięki, za wszystkie odpowiedzi i porady .