Pompa paliwa ma podobno jakis wylacznik zderzeniowy, gdzie ?

Dyskusje na temat serwisowania, naprawiania oraz modyfikowania silnikow typu TU.
Awatar użytkownika
Pieraś
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: sprzedany
Numer Gadu-gadu: 696324

Pompa paliwa ma podobno jakis wylacznik zderzeniowy, gdzie ?

Post autor: Pieraś »

Hej, padal mi nowa pompa paliwa chyba albo jakis bezpiecznik do niej.

Jeden gosc mowil mi, ze pod maska gdzies moze byc jakis autom. wylacznik lub przy przekaznikach (chyba rozumiem pod maska). Moze ktos mnie oswiecic? Etzold opisuje to? Auto poprostu zgaaslo i nie chcialo odpalic. Obstawiam, ze to pompa bo nie slychac nic po przekreceniu na zaplon (bak do polowy zalany).
Nałogowy czytelnik forum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA

Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
Jarmarek
Maniak
Posiadany PUG: 205 CTi
Numer Gadu-gadu: 2422735

Re: Pompa paliwa ma podobno jakis wylacznik zderzeniowy, gdz

Post autor: Jarmarek »

sprawdź ostatni bezpiecznik przy kierownicy, jeśli ok. to sprawdź przekaźnik pod maską po stronie kierowcy przy podszybiu powinny być dwa zielone - zobacz czy działają - jeden z nich odpowiada za sterowanie pompą.

A jak nie masz jak tego sprawdzić to bierzesz miernik i sprawdzasz czy jest napięcie na pompie na kabelkach. Jeśli jest to jeszcze jest szansa że poszło zwarcie wewnątrz pompy przy obudowie.

Żadnego takiego wyłącznika o jakim piszesz w 205 nie ma.
Awatar użytkownika
Pieraś
Peugeot 205 Master

Re: Pompa paliwa ma podobno jakis wylacznik zderzeniowy, gdzie ?

ok, dziekuje. dzis po pracy zerkne. ale mam juz dosc normalnie :(

Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
Awatar użytkownika
Pieraś
Peugeot 205 Master

Re: Pompa paliwa ma podobno jakis wylacznik zderzeniowy, gdzie ?

dziwna sprawa ... nie bylem pewien czy teraz po podlaczeniu aku pompa zalaczala sie przy przekreceniu kluczyka na zaplon, czy nie. nie slyszalem nic co by okazalo sie dzialaniem pompy. odpalilem na gazie, przygazowalem go pare razy ... po jakos 1 minucie przelaczylem na bene i chodzi ....

moze zwyczajnie jakis paproch sie gdzies dostal albo nie wiem co.

ODPOWIEDZ