podciśnieniowy przyspieszacz zapłonu

Dyskusje na temat serwisowania, naprawiania oraz modyfikowania silnikow typu TU.
agakg

podciśnieniowy przyspieszacz zapłonu

Post autor: agakg »

Witam. W moim aucie podczas wymiany oringu uszczelniającego aparat zapłonowy mąż zdiagnozował uszkodzenie podciśnieniowego przyspieszacza zapłonu. Czy może ktoś mi pomóc i dysponuje numerem tej części z katalogu. Mam silnik 1.4 na gaźniku TU3A. Dziękuję i pozdrawiam Agnieszka.
cyborg
Uzalezniony
Posiadany PUG: Ex 205 XS 1,4 75 KM
Numer Gadu-gadu: 0

Re: podciśnieniowy przyspieszacz zapłonu

Post autor: cyborg »

Przyspieszacz oryginal jest dosc drogi, poza tym bylo wiele roznych wersji rozniacych sie skokiem i dlugoscia ramienia, a wygladajacych tak samo (wystepuja tez m.in. w VW, Audi, Oplu bo to aparat zaplonowy Boscha). Moja rada jest taka zeby wyslac go do regeneracji, u mnie tez byl uszkodzony i tak zrobilem. Jest firma w Brzegu ktora sie tym zajmuje, koszt regeneracji 49 zl, gwarancja na rok. Mi zrobili w ciagu 6 dni (tzn licze od dnia wysylki do dnia odbioru paczki). Namiary na nich na allegro po wpisaniu "przyspieszacz podcisnieniowy"
Awatar użytkownika
moralez
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205......T8, 205 GTI 1.6
Numer Gadu-gadu: 2955602
Kontakt:

Post autor: moralez »

Do 1,6 gti przyspieszacz (bosch)kosztuje ok 90 zl . Do 1,4 powinien byc w podobnej kwocie.
Awatar użytkownika
Draxter
Junior
Posiadany PUG: był 205 GTI jest 106 Rallye ph1
Numer Gadu-gadu: 27279

Post autor: Draxter »

cyborg pisze:Jest firma w Brzegu ktora sie tym zajmuje, koszt regeneracji 49 zl, gwarancja na rok. Mi zrobili w ciagu 6 dni...
Idzie sie z nimi dogadac na odbior osobisty tzn. przywozi sie swoj i zabiera regenerowany(od reki). Koszt taki sam o ile ktos ma niedaleko - polecam firme :Y
"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia."
cyborg
Uzalezniony
Posiadany PUG: Ex 205 XS 1,4 75 KM
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: cyborg »

moralez pisze:Do 1,6 gti przyspieszacz (bosch)kosztuje ok 90 zl . Do 1,4 powinien byc w podobnej kwocie.
Ja szukalem oryginalu to mial kosztowac ok 180 zl a i tak nikt nie byl pewien ze przyjdzie taki jak trzeba bo z wygladu one sa wszystkie takie same..
agakg

Post autor: agakg »

Namiary na firmę już mam. Dzisiaj zadzwonimy tam i porozmawiamy co i jak. Dziękuję.
ODPOWIEDZ