Problemy po wymianie półosi
- bhejduk
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: Roland Garros Cabrio 1.4
Problemy po wymianie półosi
Witam,
Panowie, po wymianie półosi słychać tarcie, półoś prawa długa. Byłem na najazdach i przejrzałem wszystko, niestety nie wiem co może wydawać taki dźwięk bo nigdzie śladów tarcia nie widać, auto jedzie po prostej i nie ściąga przy przyśpieszaniu, ani przy hamowaniu.
Po tym długim postoju ten samochód jest jak lidl, co tydzień coś nowego....
Panowie, po wymianie półosi słychać tarcie, półoś prawa długa. Byłem na najazdach i przejrzałem wszystko, niestety nie wiem co może wydawać taki dźwięk bo nigdzie śladów tarcia nie widać, auto jedzie po prostej i nie ściąga przy przyśpieszaniu, ani przy hamowaniu.
Po tym długim postoju ten samochód jest jak lidl, co tydzień coś nowego....
Bartek jestem.
- mlody333
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: Był 205, 307 jest 106 TU1JP oraz 207 TU5JP4
- Numer Gadu-gadu: 0
Re: Problemy po wymianie półosi
Tarcie czy chrobotanie? Wymieniałeś półoś na nową, używkę czy regenerowaną. U mnie podejrzanym było, łożysko przy podporze. Dźwięk toczenia połączony z szorowaniem.
- bhejduk
- Uzalezniony
Właśnie trudno mi to opisać, ale chyba czy bardziej temu do szorowania, zobaczę co będzie po dzisiejszym dniu, okazało się że NOWA! tuleja w wahaczu nie wytrzymała nawet 400 km, może uszkodziłem ją przy wciskaniu, nie wiem. Ale jakby nie patrzeć dziwna rzecz.
Bartek jestem.
- mlody333
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: Był 205, 307 jest 106 TU1JP oraz 207 TU5JP4
- Numer Gadu-gadu: 0
Pamiętasz, że wahacze dokręcasz na obciążonym aucie? Ja załatwiłem tuleje podczas montażu. 

- bhejduk
- Uzalezniony
Wymiania tulejek pomogła że nie ma tego najgorszego dźwięku, ale pozostał dźwięk tarcia, nasilający się przy manewrach. brzmi jak rotrzaskane łożysko.
Bartek jestem.