1.1 nie odpala na zimnym

Dyskusje na temat serwisowania, naprawiania oraz modyfikowania silnikow typu TU.
Awatar użytkownika
hans
Junior
Posty: 357
Rejestracja: 18 maja śr, 2016 10:01 pm
Posiadany PUG: mito 1.8 D 1996 ,generacion 205 1.4 1997, 307 2.0 hdi 136 KM 2005,307 2.0 hdi 107KM, 807 2,2 hdi 128
Numer Gadu-gadu: 3320593
Lokalizacja: panki

1.1 nie odpala na zimnym

Post autor: hans » 14 maja ndz, 2017 8:25 pm

witam
mam problem. jadac samochodem zaswiecila sie czerwona kontrolka info o awarii sterowania blad 14 i 21. wymienilem czujnik nic to nie dalo tak samo czujnikiem polozenia przepustnicy. jak jest zimny nie mozna go odpalic musze wlac w wtrysk paliwa w tedy zapali ale nie moge dotykac gazu przez jakies 2 min. juz brak pomyslu co robic
z gory dzieki za rady
En mis venas en vez de gasolina y el corazón de trabajo de la turbina!!!

Awatar użytkownika
hans
Junior
Posty: 357
Rejestracja: 18 maja śr, 2016 10:01 pm
Posiadany PUG: mito 1.8 D 1996 ,generacion 205 1.4 1997, 307 2.0 hdi 136 KM 2005,307 2.0 hdi 107KM, 807 2,2 hdi 128
Numer Gadu-gadu: 3320593
Lokalizacja: panki

Re: 1.1 nie odpala na zimnym

Post autor: hans » 30 maja wt, 2017 7:18 pm

i nikt nic?
En mis venas en vez de gasolina y el corazón de trabajo de la turbina!!!

Awatar użytkownika
krzyska
Peugeot 205 Master
Posty: 2082
Rejestracja: 02 paź pt, 2009 9:49 pm
Posiadany PUG: Forever, Griffe, Honda CB125Twin 1978, Alfa Romeo 147JTDm
Numer Gadu-gadu: 0
Lokalizacja: okolice Kruszwicy

Re: 1.1 nie odpala na zimnym

Post autor: krzyska » 31 maja śr, 2017 10:20 am

Nasza wiejska wróć prowincjonalna wróżka stwierdziła, że powinneś sprawdzić regulator ciśnienia w monowtrysku. Powiedziała też, że gdy do odpałki wyłaczysz radio coby nic nie darło mordy to usłyszysz, że pompa pracuje tylko kilka sekund, wyłącza się i może wachy brakuje. Może ssanie nie działa, może silniczek krokowy, może reseta trzeba zrobić.
Może warto to sprawdzić, ja jej wierzę.
GTI_Efekt Masy Obrazek

Awatar użytkownika
hans
Junior
Posty: 357
Rejestracja: 18 maja śr, 2016 10:01 pm
Posiadany PUG: mito 1.8 D 1996 ,generacion 205 1.4 1997, 307 2.0 hdi 136 KM 2005,307 2.0 hdi 107KM, 807 2,2 hdi 128
Numer Gadu-gadu: 3320593
Lokalizacja: panki

Re: 1.1 nie odpala na zimnym

Post autor: hans » 01 cze czw, 2017 12:17 am

caly czas mam wrazenie ze wachy brak
ale gdyz dlaczego
tak nagle
?
En mis venas en vez de gasolina y el corazón de trabajo de la turbina!!!

Awatar użytkownika
krzyska
Peugeot 205 Master
Posty: 2082
Rejestracja: 02 paź pt, 2009 9:49 pm
Posiadany PUG: Forever, Griffe, Honda CB125Twin 1978, Alfa Romeo 147JTDm
Numer Gadu-gadu: 0
Lokalizacja: okolice Kruszwicy

Re: 1.1 nie odpala na zimnym

Post autor: krzyska » 01 cze czw, 2017 12:14 pm

W colorline wójka było tak, że zimnego nieszło zapalić. Po dłuższym kręceniu rozrusznikiem czasem zapalił i potem pracował niby ok. Winna okazała się pompa paliwa. Po podmiance na moją starą pompę z forevera było już wsio ok.
GTI_Efekt Masy Obrazek

Awatar użytkownika
hans
Junior
Posty: 357
Rejestracja: 18 maja śr, 2016 10:01 pm
Posiadany PUG: mito 1.8 D 1996 ,generacion 205 1.4 1997, 307 2.0 hdi 136 KM 2005,307 2.0 hdi 107KM, 807 2,2 hdi 128
Numer Gadu-gadu: 3320593
Lokalizacja: panki

Re: 1.1 nie odpala na zimnym

Post autor: hans » 05 cze pn, 2017 3:05 pm

no i po problemie ja bez zrozumienia przeczytalem kod bledu 14 czujnik temperatury silnika, aja sie uparlem na czujnik temperatury plynu i sie okazalo ze wtyczka spadla, wystarczylo nalozyc i git majonez bledy znikly i odpala co najwazniejsze :)
En mis venas en vez de gasolina y el corazón de trabajo de la turbina!!!

ODPOWIEDZ