Już kiedyś miałem ten problem ale wymieniłem przegub i przestało. Teraz znowu się pojawiło - trzszczy coś w kole (coś jakby szorowanie) , Trzeszczy tylko na dziurach lub przy ruszaniu, a jak połączy się te 2 rzeczy(np ruszanie na torowisku) to szoruje jeszcze bardziej. Objawy nasilają się po przejechaniu dłuższej trasy. Zawieszenie Mam w nienajlepszym stanie, ale przeguby są ok. Co to może być?
Jeszcze zapomniałem dodać że skręcanie też intensyfikuje problem.
coś trzeszczy
-
- Junior
- Numer Gadu-gadu: 0
Re: coś trzeszczy
W moim też w takich okolicznościach stuka prawy przód, ale zdiagnozowałem - tuleja wachacza, a sprawdzić możesz tylko łomem, breszką. 2 miesiące temu był na przeglądzie w peugocie i nic nie stwierdzili, prawdopodobnie na szarpaku poprzecznym w początkowym stadium nie do wykrycia, chociaż na dziurach już stukało.wasia pisze:Już kiedyś miałem ten problem ale wymieniłem przegub i przestało. Teraz znowu się pojawiło - trzszczy coś w kole (coś jakby szorowanie) , Trzeszczy tylko na dziurach lub przy ruszaniu, a jak połączy się te 2 rzeczy(np ruszanie na torowisku) to szoruje jeszcze bardziej. Objawy nasilają się po przejechaniu dłuższej trasy. Zawieszenie Mam w nienajlepszym stanie, ale przeguby są ok. Co to może być?
Jeszcze zapomniałem dodać że skręcanie też intensyfikuje problem.

- Sebek
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
- Kontakt:
70zł nowy zaminnik wachacza
Audi A4 Avant
Honda CBF
Dostęp do części do wszystkich marek!!!
mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
Honda CBF
Dostęp do części do wszystkich marek!!!
mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl