korektory sily hamowania

Miejsce na wszystkie rozmowy zwiazane z ukl.hamulcowym, zawieszeniem i ukl. sterowniczym.
Awatar użytkownika
Banita
Peugeot 205 Master

Post autor: Banita »

_GTI_ pisze:
Banita pisze:byly rozne -ja mam u siebie 2 rozne zalozone :wink:
ale masz na mysli ze roznia sie tylko 'obudowa' czy np na rolkach sprawdziles ze maja inna charakterystyke?
Nie sprawdzalem na rolkach, ale biorac pod uwage konstrukcje tych hamulcow, to przy gwaltownym hamowaniu samochod znosilby w przeciwna strone niz jest 'mocniejszy' korektor, a jedzie prosto :wink:
Awatar użytkownika
stef
Uzalezniony
Posiadany PUG: 205mi16
Numer Gadu-gadu: 4896812
Kontakt:

Post autor: stef »

A ja za namowa Banity wywalilem u siebie oba korektory. Trzeba sie przyzwyczaic i przy moich hamulcach z przodu efekt jest calkiem fajny :twisted:
Obrazek
Awatar użytkownika
Marin205
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205RG zamienione na Skodę
Numer Gadu-gadu: 4777015
Kontakt:

Post autor: Marin205 »

stef pisze:A ja za namowa Banity wywalilem u siebie oba korektory. Trzeba sie przyzwyczaic i przy moich hamulcach z przodu efekt jest calkiem fajny :twisted:
i jaki jest dokładnie efekt tego zabiegu?
http://www.katalogi.peugeot205.pl Kliknij tu i zobacz spis katalogów z galerii.

http://www.facebook.com/Peugeot205Brochures Kliknij tu ściągnij katalog w pdf z facebooka
Awatar użytkownika
stef
Uzalezniony
Posiadany PUG: 205mi16
Numer Gadu-gadu: 4896812
Kontakt:

Post autor: stef »

Taki, ze mozna zblokowac tylne kola i trzeba uwazac z tym na zakretach. Trzeba po prostu umiejetnie z tego korzystac. Zaowocuje to szybszym wyhamowaniem. Nie bawilbym sie w to gdyby jeden z korektorow nie byl walniety a nie mialem zamiaru kupowac nowego.
Obrazek
Awatar użytkownika
Banita
Peugeot 205 Master

Post autor: Banita »

Z korektorami tez mozna zablokowac. Biorac pod uwage Twoje przednie heble, to bez korektorow zachowuje sie jak jak moj z korektorami :) 60km/h i mozna bokami latac nei dotykajac recznego.
Awatar użytkownika
sekator
Maniak
Posiadany PUG: RADON Jelous, 1,9gti, Cupra Ateca, KIA Sorento'15 .. dosłownie "było" 1,3rallye :-(
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

Post autor: sekator »

Banita pisze:Z korektorami tez mozna zablokowac. Biorac pod uwage Twoje przednie heble, to bez korektorow zachowuje sie jak jak moj z korektorami :) 60km/h i mozna bokami latac nei dotykajac recznego.
przy 60km/h mój lata bokami bez używania jakiegokolwiek ręcznego, wystarczy odpuścić gazu! :D
http://www.mplenergy.pl/ - akumulatory przemysłowe VRLA: AGM, żelowe oraz źródła energii odnawialnej
Awatar użytkownika
Dżon Dobra Nadzieja
Uzalezniony
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: Dżon Dobra Nadzieja »

dokładnie... zadnych hamulców nie potrzeba...
Obrazek  Obrazek

Jestem fanem! Szukalem klubu p205 i go znalazlem 8)7
ODPOWIEDZ