półoś do 1.4 jakiś zamiennik moze

Miejsce na wszystkie rozmowy zwiazane z ukl.hamulcowym, zawieszeniem i ukl. sterowniczym.
daro900
Junior
Numer Gadu-gadu: 0

półoś do 1.4 jakiś zamiennik moze

Post autor: daro900 »

Witam mam tylko jedno małe pytanie dotyczące połosi otóż:
-czy musze szukać półosi konkretnie do auta z silnikiem 1,4 ?
-czy moze pasuje jakaś od innej wersji z innym silnikiem a może od jakiegoś citroena itp??? wkoncu auta bliźniacze jezeli chodzi o silniki itp...
-oraz czy jest ktos w stanie widzać zdjęcie półosi stwierdzić czy ona bedzie pasowała do 1,4?
Awatar użytkownika
MistrzuGT
Junior

Post autor: MistrzuGT »

polosie pasuja napewno od 1,1 i 1,4 do 1,4 :P
Nie wiem,czy z innych aut, np. z cytryn podejda, bo moga sie roznic np. dlugoscia... a typy silnikow i skrzyn beda te same
Polecam goscia na allegro "drobiarska" - za ok 200zl bedziesz mial polos, ja juz dwie od niego bralem...
Pozdro
daro900
Junior

ok dzieki za informacje:)
Awatar użytkownika
wasia
Junior
Posiadany PUG: green

Post autor: wasia »

MistrzuGT pisze:polosie pasuja napewno od 1,1 i 1,4 do 1,4
Niekoniecznie.
Półosie z normalnego 205 1.4 nie pasują do leżaka 205 1.4. Ale leżaki to przecież zupełnie inna bajka. :wink:
1988 1.4 = 60 leżących ;) koni

http://www.wasia.205.pl
daro900
Junior

:) mozna się załamać ;) najlepiej to by bylo miec wymontowane półosie i wtedy z nimi jeździć i szukać tylko trza na to mieć czas:/ zresztą z używanymi to nie wiadomo nigdy w jakim stanie są(chyba że jest jakiś sposób sprawdzenia) wiec dobrze by było nowe ale nowe to z 550 minimum za komplet ale tyle kasy pakowac w autko z 91 roku ? nikt za to nawet grosza nie dorzuci jakbym autko sprzedawał a jeździć nim nie bede przez 10 lat żeby inwestycja sie opłaciła:/ i bądz tu mądry ;)
Awatar użytkownika
MistrzuGT
Junior

Post autor: MistrzuGT »

dlatego sie kupuje po regenerowana za 200zl :wink:
Awatar użytkownika
Marin205
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205RG zamienione na Skodę
Numer Gadu-gadu: 4777015
Kontakt:

Post autor: Marin205 »

daro900 pisze::) mozna się załamać ;) najlepiej to by bylo miec wymontowane półosie i wtedy z nimi jeździć i szukać tylko trza na to mieć czas:/ zresztą z używanymi to nie wiadomo nigdy w jakim stanie są(chyba że jest jakiś sposób sprawdzenia) wiec dobrze by było nowe ale nowe to z 550 minimum za komplet ale tyle kasy pakowac w autko z 91 roku ? nikt za to nawet grosza nie dorzuci jakbym autko sprzedawał a jeździć nim nie bede przez 10 lat żeby inwestycja sie opłaciła:/ i bądz tu mądry ;)
gdzie można dostać nowe w takiej cenie? - ja bym brał nowe
http://www.katalogi.peugeot205.pl Kliknij tu i zobacz spis katalogów z galerii.

http://www.facebook.com/Peugeot205Brochures Kliknij tu ściągnij katalog w pdf z facebooka
daro900
Junior

dowiadywalem sie w sklepie w Gorzowie Wlkp. i mowił ze do 280 da sie załatwić chyba ze sciemniał:/ ale nawet na allegro w takiej cenie widziałem
Awatar użytkownika
spricik
Junior

Post autor: spricik »

279zł zł + wysyłka 25zł za komplet http://moto.allegro.pl/item201332281_po ... owki_.html

Moim skromnym zdaniem jak nie planujesz jeszcze tym autem jezdzic 10 lat..tylko ze 2-3 to skłaniałbym sie ku uzywce. W Krakowie taka np w firmie Autokas ok 130-140zł nie pamiętam dokładnie..
Fakt jest ryzyko ale ile kasy w portfelu Ci zostaje na naprawe innych rzeczy.. 8)7
Peugeot 205 1.0 TU9 1991r. - bida
daro900
Junior

ano :) kurde ale jezdzic tyle nie planuje ale szkoda mi go sprzedawac bo maly sentymencik:) trochu nim pojezdzilem:) gazik zamontowany ,foteliki na skorzane zmienilem,zderzaczki oryginalne czekaja na zamontowanie:) (pol roku juz chyba;/)
tylko te polosie :/ no nic prze weekenda przemyslac trzabedzie:)
daro900
Junior

witam ponownie :) decyzja jednak padła na przechodzone półosie :) za 250 beda dwie sztuki :) ale nie o tym miałem .Wyczytałem na forum ze przy wymianie półosi najlepiej odrazu wymienić uszczelniacze w skrzyni i w związku z tym pytanko znowu :) jakie tam przychodza uszczelniacze ?czy może ktos zna rozmiary ?
w sklepie motoryzacyjnym pewnie da sie to zamówić ale u nich to kosmiczne ceny jakzwykle wiec znajac wymiary moznaby poszukac gdzie indziej ;p wiec ajkby ktos wiedział jakie tam wymiary to byłbym wdzięczny gdyby je skrobnal:)
Awatar użytkownika
skola
Uzalezniony
Posiadany PUG: 205 Roland 1,4 TUS3 84KM

Post autor: skola »

w sklepie beda wiedzieli a koszt na dwie osie to okolo 25 zl ( ja tyle dalem) simering polosi
http://peugeot205.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=2619

PRZÓD: Wzmak Rockford P450.4, Hertz HSK 165, radio JVC KD-BT1 ,TYŁ: Wzmak SOUNDSTREAM TRX2.550, SUB: MB Quart RWE 302 , kable 35MM^, kondzior 1 F
daro900
Junior

ee to luzik :) juz sie balem ze krzykna ze 30 za sztuke :/ ale jak w takiej cenie to luzik :) niom ale ja teraz tak mysle sobie ze skoro zaoszczedze napoloskach to by moze sprzegielko wstawic nowe :) coby mi znowu linka nie strzelila :)
Awatar użytkownika
Lech
Nowicjusz

Post autor: Lech »

chciałbym sie dołaczyc do tematu i spytac moze głupie pytanie ale mnie to nurtuje czy półoska od 1,4 rózni sie od półoski od silnika 1.6 cyz jest to to samo??
Życie jest piękne! Jeśli prawidłowo dobierze się środki antydepresyjne
daro900
Junior

troszku jeszcze popytam moze ktos odpowie :)

wracam znowu do uszczelniaczy (polosie juz leza i czekaja na montaz)
-amowilem w sklepie uszczelniacze narazie dostalem tylko jeden (17 zł)
taki zwyklasty jakis ten uszczelniacz i teraz pytanie jak one wyglądają ( powiedzmy oryginalne) w książce wyczytałem ze w zestawie z uszczelniaczem to powinien być jeszcze taki plastik ktory sie wkłada pomiedzy uszczelniacz a polos ( żeby uszczelniacza nie uszkodzic przy montazu) no ja takiego ustrojstawa nie dostalem , no ale w wymanie tych polosi pomoze mi kolega coto trochu francuzy naprawial i on mi skolei powiedzial ze jakis kiepski ten uszczelniacz :/ bo.. ano dlatego ze on jak wymianial to niby mial takie uszczelniacze z jakims plastikiem ktory to po wciśnieciu polosi w uszczelniacz zaciskał sie na tej polosi i potem niby dociskal uszczelniacz :/ i juz teraz glupi jestm :/ czy moze ktos powiedziec jak to jest faktycznie ??? :/ bo nie usmiecha mi sie rozbieranie ponowne bo uszczelniacz cieknie :/

pozdrawiam
ODPOWIEDZ