kilka pytań o gumowe elementy w zawieszeniu przednim

Miejsce na wszystkie rozmowy zwiazane z ukl.hamulcowym, zawieszeniem i ukl. sterowniczym.
fiast 205

Post autor: fiast 205 »

nowe silent blocki mają za długie tulejki i z tego powodu nie można dobrze docisnąć 'powstaje luz między podkładkami i zwyczajnie się wybijają a przy okazji rozwala końcówke wachacza
daro900
Junior
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: daro900 »

powymianialem gumy i jeden wahacz ale ama jedno pytanko :

w instrukcji jest napisane ze trzeba dokrecac sruby przy obciazonym przodzie i tak ma byc dociazony az wysokosc od podloza do sruby mocujacej wahacz do karoserii bedzie miala 310mm ale umnie dupa jest :/ bo bez obciazenia mam 210 mm i jak ja mam to zrobic ???jakies sugestie?
Awatar użytkownika
Paweł
Junior
Posiadany PUG: 205 Diesel '92 - 1,9 SRD (XUD9)
Numer Gadu-gadu: 46077

Post autor: Paweł »

Ja też się nad tym zastanawiałem przy wymianie i wymyśliłem, że dobrze będzie jak dokręcę przy podniesionym samochodzie. Tak też zrobiłem i niedługo wymieniałem znowu, bo się szybko zmęczyły i rozleciały.
205 Diesel '92 - 1,9 SRD (XUD9Y)
Awatar użytkownika
Banita
Peugeot 205 Master

Post autor: Banita »

daro900 pisze:powymianialem gumy i jeden wahacz ale ama jedno pytanko :

w instrukcji jest napisane ze trzeba dokrecac sruby przy obciazonym przodzie i tak ma byc dociazony az wysokosc od podloza do sruby mocujacej wahacz do karoserii bedzie miala 310mm ale umnie dupa jest :/ bo bez obciazenia mam 210 mm i jak ja mam to zrobic ???jakies sugestie?
Opusc samochod z poluzowanymi srubami, rozbujaj go za dach na boki, a nastepnie skrec zawieszenie.
daro900
Junior
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: daro900 »

hyhy :) wpadłem wlasnie na taki pomysl i tak zrobilem :) wiec nie bede musial znow do kanalu wlazic :)
ODPOWIEDZ