nowy nabytek kilka pytan

Miejsce na wszystkie rozmowy zwiazane z ukl.hamulcowym, zawieszeniem i ukl. sterowniczym.
fokus

nowy nabytek kilka pytan

Post autor: fokus »

witam niedawno kuoilem pezocika 205 xr 91rok.wymienilem narazie kable i swiecie i auto wydaje mi sie ze chodzi poprawnie.mam do wymiany prawy przegób i podobno magiel gdyz jest spory luz na kierownicy.mam pytanie jak wy sie uporaliscie z takim problemem.czy nowe czeci czy moze uzywane >
Awatar użytkownika
Orfister
Moderator
Posiadany PUG: Peugeot 205 CTI
Numer Gadu-gadu: 2690638
Kontakt:

Re: nowy nabytek kilka pytan

Post autor: Orfister »

Musisz dokładnie zdiagnozować co i jak...żeby na daremnie kasy nie wywalać...
Przegub jak puka na zakrętach - to do wymiany jesli nie ..mozna jeździc...co do maglownicy...sprawdź czy to oby czasem nie luz na drążkach lub końcówkach drążków kierowniczych...w ostatecznosci wymień maglownice..ale na sprawną używaną, nowa kosztuje majątek...powodzenia
Awatar użytkownika
sekator
Maniak
Posiadany PUG: RADON Jelous, 1,9gti, Cupra Ateca, KIA Sorento'15 .. dosłownie "było" 1,3rallye :-(
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

Re: nowy nabytek kilka pytan

Post autor: sekator »

nie taki znowu majątek, w IC ok. 150zł (nowa/regenerowana) a ostatnio znajomy z warsztatu znalazł mi nową Sasic z drążkami za niecałe 240zł. Średnio ceny za magiel bez wspomagania są do 400zł.
http://www.mplenergy.pl/ - akumulatory przemysłowe VRLA: AGM, żelowe oraz źródła energii odnawialnej
ODPOWIEDZ