a odpowie mi ktos na moje bolace pytanie czy po 1cm gwintu wchodzacego w piaste wystarczy? czy to jest normalne??? plis bo nie wiem czy jezdzic!! a jak pojade do wulkanizacji to mi powiedza ze sa złe i zebym u nich kupił..
kabzik pisze:podpinam sie pod temat! dzis zakładałem tarcze hamulcowe i zauważyłem ze do moich speedline-ów w serwisie dali mi sruby z podkładką- to ok, ale jak je przykrece to wchodzą po 1centymetrze w piaste co widac po zabrudzonym gwincie. boje sie ze wkrecaja sie za płytko i mi moze koło odpasc kiedys!! czy to jest prawidłowa długosc tych srub??? bardzo prosze o informacje na ten temat bo mam mieszane uczucia na zakretach..
Jakie masz te speedline'y 14 czy 15 bo z tego co pamietam to w jednych wystepowaly dluzsze srudby, w drugich krotsze.
Czytając temat widzę że najlepiej postrzegane byłyby płaskie śruby z podkładkami.
Tyle że do swoich (niefabrycznych) alu o stożkowych otworach używam peugeotowskich stożkowych śrub od stalówek, które trzymają piastę całą długością gwintu. I nie widzę żeby można tu coś poprawić.
teraz sobie uswiadomiłem ze np w matizie sa nakretki i one maja własnie wysokosc ok. 1cm i starcza na trzymanie tego koła.. moze tak ma byc? tak czy innaczej jesli ktos ma fele takie jak ja i wie ile mu sie wkrecaja orginalne srubki to prosze o informacje na ten temat bo na drzewie ja i moj lew nie chcemy zaparkowac!