Ja mam podobny problem. To w zasadzie nie jest stukanie tylko chrobotanie.
Więc tak jak wcisnę pedał hamulca i trzymam to cisza, a jak wcisnę lekko, a potem dociskm mocniej to słychać takie wlaśnie chrobotanie. Na moje ucho to raczej nie przy zaciskach/kołach tylko gdzieś jakby z pompy hamulcowej, ale pewny nie jestem. U was to są stuki czy coś jak u mnie?
Nie robiłem nigdy pompy hamulcowej ale moje odczucie jest takie jakby tłoczek w tej pompie nie pracował płynnie tylko tak skokowo się przesuwał i stąd ten dźwięk. Co o tym myślicie, to możliwe?
pyknięcia :) przy hamowaniu
- Pieraś
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: sprzedany
- Numer Gadu-gadu: 696324
Re: pyknięcia :) przy hamowaniu
ja taki objaw mialem gdy po wymianie wahaczy nie dokrecili sruby przy silentblocku, dokrecilem i po klopocie. aczkolwiek mam tez lekki luz na prowadnicy hamulca po tej samej stronie, chodzi ladnie - dobrze nasmarowany i stukow nie mam.
Nałogowy czytelnik forum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
- bananowiec
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205 CTI TURBOGNÓJ , 205 1.8 dturbo forever
- Numer Gadu-gadu: 4940298
- Kontakt:
Jeżeli są to takie cyknięcia z lekkim trzaskiem (tak jakby się coś naprężało podczas naciskania hamulca), przy coraz mocniejszym naciskaniu hamulca, to objawem są sprężynki, kliny lub prowadnice klocków hamulcowych na zaciskach hamulcowych.
Wystarczy leciutko przesmarować prowadnice i klin.hałas powinien ustać.Trzeba uważać przy tym żeby smarem nie uciapać okładzin hamulcowych i tarcz.
Wystarczy leciutko przesmarować prowadnice i klin.hałas powinien ustać.Trzeba uważać przy tym żeby smarem nie uciapać okładzin hamulcowych i tarcz.
- Pieraś
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: sprzedany
- Numer Gadu-gadu: 696324
przy okazji zrobie tak z klinami, prowadnice sa u mnei ok, a fakt ze kliny ciezko wchodza
Nałogowy czytelnik forum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA