Speedline 14

Miejsce na wszystkie rozmowy zwiazane z ukl.hamulcowym, zawieszeniem i ukl. sterowniczym.
Awatar użytkownika
kubas
Maniak
Posiadany PUG: rallye
Numer Gadu-gadu: 0

Speedline 14

Post autor: kubas »

No i mam problem. A wiec po kupnie felgi przy probie pompowania puszczalo powietrze na rancie. Wiec udalem sie do wulkanizatora i tam powiedzial mi ze ona prawdopodobnie byla toczona i ze bede mial problem i ze moze mi teraz ja oczyscic i zrobic uszczelniaczem albo zebym zostawil na dwa dni to wyszpachluje felge przemaluje ja i potem zrobi uszczelniaczem ale i tak nie gwarantuje ze bedzie ok. A wiec wybralem pierwsza opcje bo nie mialem czasu i tak sobie jedzilem z dwa tygodnie az dzisiaj patrze a tu kapec... I teraz moje pytanie czy da sie zrobic cos z ta felga czy raczej mam myslec o kupnie nowej ?? Dodam ze sciaga mi samochod na strone po ktorej jest ta felga...
Awatar użytkownika
KuKiTa
Maniak
Posiadany PUG: 205 GTi
Numer Gadu-gadu: 360167
Login tlen: kukita
Kontakt:

Post autor: KuKiTa »

skoro ściąga to bym wymienił, u mnie niestety też sie nie da nic z felgą zrobić, założyłem dentke i mam spokój
Awatar użytkownika
kubas
Maniak

Eee sciaganie to narazie nie problem zaloze na tyl te fele i powinno byc po klopocie chyba :D tylko zeby powietrze nie uchodzilo !!
Awatar użytkownika
sekator
Maniak
Posiadany PUG: RADON Jelous, 1,9gti, Cupra Ateca, KIA Sorento'15 .. dosłownie "było" 1,3rallye :-(
Kontakt:

Post autor: sekator »

kubas pisze:Eee sciaganie to narazie nie problem zaloze na tyl te fele i powinno byc po klopocie chyba :D tylko zeby powietrze nie uchodzilo !!
nowe łozysko jest droższe niż taka felga 8)
http://www.mplenergy.pl/ - akumulatory przemysłowe VRLA: AGM, żelowe oraz źródła energii odnawialnej
Awatar użytkownika
koval
Junior
Posiadany PUG: PUG 205 Forever, 1,9 D

Post autor: koval »

zarzuc dentke i bedzie spoko :W
Awatar użytkownika
ghostface
Junior

Post autor: ghostface »

Popieram pomysl z dentka mam tak w Bmw w jednej zimowce bo problem byl podobny i jest ok ;]
205 - Sympatyczne lwiątko ;]
1,1 XL 1988 [wtrysk] http://www.GhostFace.205.pl
Awatar użytkownika
kubas
Maniak

Dobra dobra bez pol srodkow :D znalazlem miejsce w bydzi gdzie mi ja ladnie wypiaskuja wszystkie ubytki zaspawaja jesli jest krzywa to wyprostuje i na koniec pomaluja i powinno byc git :D zadnych dentek :D
Awatar użytkownika
TO-MI
Maniak
Posiadany PUG: XU9J4
Numer Gadu-gadu: 604584106

Post autor: TO-MI »

można i tak ale koszt dętki to no nie wiem 15 PLN a cały ten majstersztyk z piaskowaniem spawaniem ewentualnym prostowaniem i malowaniem to ile :?:
żebyś czasem za tą kase nowego kompletu nie kupił :mrgreen:
Doba ma 24 godziny,zgrzewka 24 piwa...przypadek..? :)
http://peugeot205.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=2207
Awatar użytkownika
kubas
Maniak

cos kolo 100 zl w najgorszym wypadku ale potem bede mial nowke felge pomalowana proszkowo :) Nie czesto ludzie sprzedaja pojedyncze felgi.. a drugiego kompletu nie chce.
ODPOWIEDZ