Witam wszystkich klubowiczow jestem tutaj nowy i mam problem.
Posiadam 205 1.9 Diesel i mam problem z dochodzącym piskiem przy skręcie w lewo Jest to pisk mechaniczny takjakby piszczał jakis metal CO To może być Jaka jest przyczyna Jak ją usunąć. ????
Proszę o pomoc
Piszczenie przy skręcie w lewo ???
- Dżon Dobra Nadzieja
- Uzalezniony
- Numer Gadu-gadu: 0
jeżeli niezależne jest to od prędkości to najlepiej skręć w lewo na maksa, podnieś przód i pokręć kołem... lewym prawym... zobacz z której strony hałasuje, najlepiej ściągnij koło i 'wymacaj' co jest nie tak...
różne rzeczy sie tam mogą dziać... ciężko stiwerdzić nie słysząc
chyba że ktoś ma jakieś pomysły...
różne rzeczy sie tam mogą dziać... ciężko stiwerdzić nie słysząc

chyba że ktoś ma jakieś pomysły...

Jestem fanem! Szukalem klubu p205 i go znalazlem

- Kaktus
- Maniak
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
Moze byc ktoras z oslon sworznia na wahaczu, mogla sie "przekrecic" i trze o tarcze hamulcowa. Mialem tak kiedys.
http://www.k-sport.eu - Budowa Samochodow Wyczynowych, Hamownia, Chip-Tuning.
DEAKTYWUJEMY PROGRAMOWO FILTRY FAP i DPF!!!
"Wygrywa nie ten, kto ostatni zaczyna hamowac, tylko ten kto pierwszy zaczyna przyspieszac" Tomasz Sikora
DEAKTYWUJEMY PROGRAMOWO FILTRY FAP i DPF!!!
"Wygrywa nie ten, kto ostatni zaczyna hamowac, tylko ten kto pierwszy zaczyna przyspieszac" Tomasz Sikora
- Orfister
- Moderator
- Posiadany PUG: Peugeot 205 CTI
- Numer Gadu-gadu: 2690638
- Kontakt:
Dokładnie... 2 dni zachodziłem w głowę co to ... w konsekwencji wyjąłem te blaszki w ogóle przy wymianie wahacza...Kaktus pisze:Moze byc ktoras z oslon sworznia na wahaczu, mogla sie "przekrecic" i trze o tarcze hamulcowa. Mialem tak kiedys.
Mają one na celu zabezpieczenie gumowej osłony przed temperatura od tarczy...zdecydowałem się na usunięcie, w końcu sportowej jazdy nie uprawiam i ta temp, nie jest tam jakaś ogromna by miała uszkodzić gumę...