pompa hamulcowa ZERO Hamulcow podczas jazdy !!

Miejsce na wszystkie rozmowy zwiazane z ukl.hamulcowym, zawieszeniem i ukl. sterowniczym.
Awatar użytkownika
skola
Uzalezniony
Posiadany PUG: 205 Roland 1,4 TUS3 84KM
Numer Gadu-gadu: 0

pompa hamulcowa ZERO Hamulcow podczas jazdy !!

Post autor: skola »

Witam czy ktoś sie orientuje co sie stanie jak wsadzi sie np pompe hamulcowa od 1,9 do np 1,4 ? I powiedzcie czym one sie różnią .... nurtuje mnie to ciągle bo mając serwo od 1,9 a stara pompe nie czuje różnicy moze trzeba dokupic pompe od 1,9 ...?
Ostatnio zmieniony 05 lis czw, 2009 11:50 pm przez skola, łącznie zmieniany 1 raz.
http://peugeot205.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=2619

PRZÓD: Wzmak Rockford P450.4, Hertz HSK 165, radio JVC KD-BT1 ,TYŁ: Wzmak SOUNDSTREAM TRX2.550, SUB: MB Quart RWE 302 , kable 35MM^, kondzior 1 F
Awatar użytkownika
moralez
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205......T8, 205 GTI 1.6
Numer Gadu-gadu: 2955602
Kontakt:

Re: pompa hamulcowa

Post autor: moralez »

roznia sie srednica tloczka. Przy serwie z 1,4 pompa z 1,9 bedzie twardsza 8)
Awatar użytkownika
skola
Uzalezniony
Posiadany PUG: 205 Roland 1,4 TUS3 84KM
Numer Gadu-gadu: 0

Re: pompa hamulcowa

Post autor: skola »

mam jechać daleko pugiem ale cos czuje ze wybiorę pociag ... dzis te auto mnie zadziwiło, jade , jade dojeżdżam do skrzyżowania a tu ZERO hamulców!! Pompuje nic luźny jakby w ogolę bez pompy działał .... szybko na ręczny i skręciłem kola by trafić na krawężnik .... dobrze ze nie jechałem szybciej tylko gdzieś kolo 60 !!

Teraz pytanie płynu nic nie ubyło !!! Nigdzie nie było wycieku tylko lekko sie posaczylo z cylinderka. Pytanie czy to możliwe by na walily gumki w pompie które tydzien temu wymieniłem???

Poz zatrzymaniu i wyłączeniu silnika, popmpowalem i juz pedał byl normalnie sztywny auto hamowało normalnie !!!!

Po 5 min bylo to samo na wlaczonym silniku. Wyłączyłem podpomowalem i juz normalnie hamulce byly tak powoli z ręką na ręcznym dojechałem do domu!!!

Kupilem od razu pompe nowa, cylinderek na tyl. o dziwo w katalogu pompa z 1,4 jest ta sama co w 1,9 gti ... system bendix średnica 20.64 ...

Załamało mnie to auto !!! to juz nie sa przelewki chyba trzeba je zezłomować bo w ogole nie jest wdzięczne, tyle kasy wsadzone ...
http://peugeot205.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=2619

PRZÓD: Wzmak Rockford P450.4, Hertz HSK 165, radio JVC KD-BT1 ,TYŁ: Wzmak SOUNDSTREAM TRX2.550, SUB: MB Quart RWE 302 , kable 35MM^, kondzior 1 F
ODPOWIEDZ