Zwariował nawiew od nagrzewnicy!!

Forum dla spraw zwiazanych z problemami/dyskusjami na temat nadwozia, wnetrza oraz modyfikacja wewnatrz samochodu
grzegorz79

Zwariował nawiew od nagrzewnicy!!

Post autor: grzegorz79 »

Witam. Mam taki dziwny problem że nawiew czasami działa a czasami nie :? W związku z czym mam takie pytanie, czy wie ktoś może gdzie szukać przyczyny i jak ją usunąć? Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Pieraś
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: sprzedany
Numer Gadu-gadu: 696324

Post autor: Pieraś »

tzn czasem dmucha czasem nie? zdarza sie ze raz galka chodzi lekko raz ciezko?? mogl pancerz linki wypasc z uchwytu z tylu za pokretlem - tak bylo u mnie, pozniej calkiem przestalo dmuchac
Nałogowy czytelnik forum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA

Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
grzegorz79

Dokładnie o to chodzi, jak nie działa to chodzi lżej. Czyli nie trzeba całego panelu rozkręcać? Wystarczy zdjąć część z pokrętłami?
Awatar użytkownika
Pieraś
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: sprzedany
Numer Gadu-gadu: 696324

Post autor: Pieraś »

tak, co prawda ta linka jest na dlugosc prawie na styk ale wezmiesz zgrabne szczypczyki to nie musisz demontowac za wiele .... ja zdjalem wlasnie te klapke z pokretlami + obudowe te ponizej co obejmuje awaryjne by ewentualnie gdzies moc paluchy wepchac cos przy3mac :)
Nałogowy czytelnik forum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA

Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
grzegorz79

OK. To fajnie, dzięki :) Zaraz lecę na parking obadam temat. Myślałem że to może być większa robota i póki lato nie mogłem się za to zabrać. Pozdrawiam :D
Awatar użytkownika
woocash
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205 ph1 1984 GR
Numer Gadu-gadu: 9752783

Post autor: woocash »

hehe.. a ja dam inny trop - przerabiałem to w indianie :D

objaw był taki.. - działało albo na max, albo wogóle

od spodu, za tunelem środkowym, w czarnej czeluści obudowy nagrzewnicy bodajże, jest coś.. co się nazywa.. zdajsie, modułem nagrzewnicy - tranzystor DUŻY - jak sie spali, albo zrobi zimny lut, to bywa właśnie tak jak piszesz..
Najaktywniejszy w dziale: Stare forum techniczne
[ Posty: 1090 / 34.03% Twoich postów ]
ODPOWIEDZ