światła w PEUGEOT 205

Forum dla spraw zwiazanych z problemami/dyskusjami na temat nadwozia, wnetrza oraz modyfikacja wewnatrz samochodu
Awatar użytkownika
_carlos-
Junior
Posiadany PUG: 205 junior 1.0ccm gaźnik
Numer Gadu-gadu: 0

światła w PEUGEOT 205

Post autor: _carlos- »

kabzik napisał:
_carlos- po twoim poscie wnioskuje ze jestes elektrykiem! wiec moze wiesz jak zrobic swiatła w 205 tak zeby gasły ze stacyjka ale jak sie wroci na pozycje to sie zaswieci pozycja bez stacyjki (tak jak w maluchu)??? sorki ze nie pod temat ale draczy mnie ta sprawa..

SCHEMAT:
http://img136.imageshack.us/img136/1158 ... jpggj3.png

SCHEMAT ROZSZERZONY O SYGNALIZACJĘ DŹWIĘKOWĄ:
http://img132.imageshack.us/img132/8189 ... jpgjv7.png
W momęcie, gdy zostawisz zapalone światła pozycyjne, wyłączysz stacyjkę i otworzysz drzwi kierowcy zacznie piszczeć buczek.
Ostatnio zmieniony 19 lut wt, 2008 2:57 pm przez _carlos-, łącznie zmieniany 4 razy.
JUNIORObrazekObrazek Obrazek
Awatar użytkownika
kabzik
Junior
Posiadany PUG: 205 GL 1.1, 106 Quiksilver 1.4

Re: światła w PEUGEOT 205

Post autor: kabzik »

dzieki wielkie!!!! ale i tak minie duzo czasu zanim zozgryze ten schemat znaczy jak to zrobic w praktyce.. :)
Awatar użytkownika
TO-MI
Maniak
Posiadany PUG: XU9J4
Numer Gadu-gadu: 604584106

Post autor: TO-MI »

dzieki wielkie!!!! ale i tak minie duzo czasu zanim zozgryze ten schemat znaczy jak to zrobic w praktyce.

kupić gotowe ustrojstwo :wink: co samo zaświeci ci te światła po odpaleniu silnika :)
Doba ma 24 godziny,zgrzewka 24 piwa...przypadek..? :)
http://peugeot205.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=2207
Awatar użytkownika
kabzik
Junior
Posiadany PUG: 205 GL 1.1, 106 Quiksilver 1.4

Post autor: kabzik »

TO-MI pisze:
dzieki wielkie!!!! ale i tak minie duzo czasu zanim zozgryze ten schemat znaczy jak to zrobic w praktyce.

kupić gotowe ustrojstwo :wink: co samo zaświeci ci te światła po odpaleniu silnika :)
tak mozna zastosowac zwykły przekaznik ale wdedy nie bedzie pozycyjnych bez stacyjki...
Awatar użytkownika
_carlos-
Junior
Posiadany PUG: 205 junior 1.0ccm gaźnik
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: _carlos- »

OPIS PODŁĄCZENIA DO SCHEMATU :
1. Znależć w schowku z bezpiecznikami na jednej z kostek gruby przewód, na którym pojawia się "+" po załączeniu stacyjki. Przylutować do niego przewód 0.75mm2. Drugi koniec przewodu podłączyć do zacisku 85 dodatkowego Przekaźnika nr 1. Do zacisku 86 podłączyć "-".
2. Znaleźć przy przełączniku świateł przewód, na którym pojawia się "+" po włączeniu św. mijania. Przeciąć go i podłaczyć przewód z wyłącznika do zacisku 30 P1, drugi do 87.
3. Od zacisku 30 Przekaźnika 1 pociągnąć przewód 0.75mm2 do zacisku 85 dodatkowego Przekaźnika 2. Zacisk 86 P2 połaczyć z masą.
4. Znaleźć przy przełączniku świateł przewód, na którym pojawia się "+" po włączeniu św. pozycyjnych. Przeciąć go i podłaczyć przewód z wyłącznika do zacisku 30 P2, drugi do 87a.
5. Zaciski 87 P1 i 87a P2 połączyć ze sobą diodą, tak aby kreska na diodzie była bliżej P2 . Dioda o dużej wartości przepuszczania prądu.

Mam nadzieję, że teraz już nie będzie problemów z połączeniem!!! :mrgreen:
JUNIORObrazekObrazek Obrazek
ODPOWIEDZ