Nie działa kierunek

Forum dla spraw zwiazanych z problemami/dyskusjami na temat nadwozia, wnetrza oraz modyfikacja wewnatrz samochodu
Awatar użytkownika
gad
Uzalezniony
Posiadany PUG: 205 2.0 16v + 205 1.6 VTS
Kontakt:

Nie działa kierunek

Post autor: gad »

Witam, od kilku dni rozładowywuje mi sie akumulator. Dzisiaj zauwazylem iz prawdopodobnie jest to wina prawego kierunkowskazu. Lewy dziala normlanie natomiast rawy ma takie zwarcie ze po pierwsze...jest w stanie rozladowac naladowany na fula akumulator w przeciagu kilku min, gdy mam odpalony silnik i go włącze to az dmuchawa zwalnia i przyspiesza w rytm kierunkowskazu. Jednym słowem zwarcie na maxa. Nie mam tylko pojecia od czego zaczac szykanie. Wiem ze na odległość cieżko stwierdzic ale czy jest cos co mozna na wstepie wykluczyc? Jasne chyba jest ze to nie jest brak masy skoro + gdzies uchodzi. Czy posiada ktos jakis w miare dobry schemat oswietlenia? Chodzi mi o cos lepszego niz w etzoldzie:)
borek_wpr
Uzalezniony
Numer Gadu-gadu: 0

Re: Nie działa kierunek

Post autor: borek_wpr »

Tu masz schemat bardzo dokładny lecz po angielsku.
http://forum.peugeot205.pl/viewtopic.ph ... ktryki+309
Sprawdź stan przewodów kierunku bocznego. Po otworzeniu maski w błotnik wchodzą dwa przewody do oprawki żarówki bocznego kierunku.Powinny być zabezpieczone koszulką . Może się zsunęła i przetarło przewód.Klosz-obudowę można wyjąć obracając go w lewo o 90 st. i z oporami ale wychodzi.
Trzeba isc przez życie twardo, nie żałować wszystkich sił...
ODPOWIEDZ