Tak się zastanawiam nad tym aby fotele przednie zmienić, na jakieś bardziej "kubełkowe",
a dostać z GTI to trzeba chyba nieźle szukać i pewnie cena odpowiednia.
Co myślicie nad fotelami ze 106? Ktoś może się wypowiedzieć jak w tym się siedzi ..
zwłaszcza na zakrętach Bo w swoim jak biorę prawy zakręt to łokieć opieram
o bok fotela tak by mnie z niego czasem nie wyrzuciło
Nałogowy czytelnikforum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
Jeżeli chodzi o kształt foteli z GTI to w XS są takie same tylko materiał inny... więc możesz spróbować od XS-a szukać a tu ceny nie są już tak powalające
Nie wiem czy być może nie będzie trzeba przerabiać czegoś przy fotelach ze 106...
"The Greatest Thing You Will Ever Learn, Is Just to love, and Be Loved in Return."
myslalem nawet ze ewentualnie spawac nowe uchwyty ... tak jak w trabim kiedys kombinowalem i zamontowalem od seata fotele ;-
) rozgladne sie za XSowymi
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
106...ekhm...weź już przy swoich "bieda" fotelach zostań - wg mnie 106 wcale nie ma wygodniejszych siedzonek ;] Pasują jako tako od 309 i 405, ale jak wiadomo będą większe i trochę zabawy z wsadzeniem będzie. Jak już na prawdę nie zależy Ci na oryginalności i nie masz totalnych klapek na oczach, to zobacz coś z fordów (często miewały całkiem znośne recaro, np. fiesta xr2i lub xr3i) i golfy/scirocco (ale tutaj płacisz za "kultowość" niby i tanio nie będzie). Widziałem też 205 z fotelami z CRXa ( http://www.allegro.pl/item1031730104_ko ... _stan.html )
te od crx wygladaja znosnie jeszcze. ,a ktos moze zdjecie fotela uga od spodu?
bym zagail do goscia od crxa by dal foto szyn od dolu, zeby kuknac jak ewentualne przerobki.
nie mam klapek na oczach odnosnie oryginalnosci itp
No, ja wczoraj wieczorem przelozylem fotele od Juniora i rano jadac do pracy rozczarowalem sie.. Po pierwsze-moj pas nie pasuje w Juniorkowe zaczepy-jechalem bez pasa, a po drugie mimo ze fotele sa miekkie i w pierwszym wrazeniu wygodne, to jednak siedzisko jest krotsze i mialem wrazenie jakby Pug mi sie skurczyl, a poza tym te oparcia w ogole nie trzymaja w zakretach.. Wrazenie jakbym jechal na krzeselku;) Wniosek-albo bede zbieral na tapicera zeby obszyl moje kubelki XS-owe, albo sam naucze sie szyc..
na razie przy tym zostaje majac te problemy z pugiem co mam
musze znalezc wolne popoludnie (ciezko jak sie pracuje zwykle do 18) by zlac caly plyn i zaczac czyszczenei ukladu od chlodnicy (tam obstawiam zator)