No więc stało sie mam moja perełke oczywiście musze sie pochwalić niedługo zapodam jakieś fotki ktos przemalował go z pieknego czerwonego na biało ale do rzeczy moje cudeńko nie pali chodził dosłownie minute sprawa wyglada tak TU3M silnik nie dostaje paliwa wtrysk nie podaje wykluczyłem pompe sprawna na pompie niemam napiecia po przekręceniu kluczyka powinna chwilke właczyc sie a potem jak zaczne krecić niewiem gdzie mam przekaźnik od pompy w schowku brak pod maską od strony kierowcy sa dwa jeden włacza sie gdy przekręce kluczyk a drugi?? włądczałem wszystko i nic go nie włączało moze ktoś cos podpowiedzieć
picazzo tak tez sie stało pompa ozyła apropo niemialem tam bezpiecznika wcale lecz wtrysk nadal nie podaje paliwka cos czuje że trzeba przetrzepac całą instalacje poczyścić posprawdzać może ozyje picazzo czy miał bys dla mnie ta szybke kupie odrazu podaj tylko cene a jak bys mial jeszcze tą uszczelke która jest po lewej stronie tej szyby stojąc przodem do drzwi kierowcy ta wsówana w ramke to dał bym ci kase za nia i jeszcze na paliwo i piwo (jestem zdesperowany )
instalacja zapłonowa jest ok bo odpaliłem go na gazie z palnika przekaźnik hmm jutro zrobie podmianke ale on raczej jest sprawny (wywaliłem przekaźnik i zrobiłem mostek) wtryskiwacz nie podawal paliwa do silnika niewiem o co chodzi musze wypatroszyc całą instalacje i wszystko sprawdzić
dominik19866 pisze:przekaźnik hmm jutro zrobie podmianke ale on raczej jest sprawny (wywaliłem przekaźnik i zrobiłem mostek) wtryskiwacz nie podawal paliwa do silnika
Picazzo prawda zamotałem strasznie powiększ rozmiar wiadomości graficznych na gg to zdjęcie ci wyśle
Co do problemu co jest za to odpowiedzialne ni ch... nie wiem oba przekaźniki 100% sprawne ten od pompy faktycznie odpowiada za wtrysk nie wiem jak ale jednak gdy go otworzyłem i po swińsku zmostkowałem kawałkiem drutu styk nieruchomy z ruchomym oraz takim malutkim pomocniczym auto odpaliło ale po wyjęciu tego od razu gaśnie gdy jest tak połączone działa kontrolka lambda gdy nie jest w ogóle nie działa sprawdzić błędy chciałem ale co to ma być świeci cały czas gdy jest połączony nie da sie zgasić z kluczyka o co tu chodzi