LICZNIK ZEGARY PEUGEOT 205D

Forum dla spraw zwiazanych z problemami/dyskusjami na temat nadwozia, wnetrza oraz modyfikacja wewnatrz samochodu
dress32
Nowicjusz
Posiadany PUG: 1,9 D

LICZNIK ZEGARY PEUGEOT 205D

Post autor: dress32 »

Witam,chcailbym zalozyc licznik z obrotomierzem do puga 205 1,9D. Z jakich aut pasuja bez przerobek zegary?.
Awatar użytkownika
Para
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: najlepszy
Numer Gadu-gadu: 1559591
Kontakt:

Re: LICZNIK ZEGARY PEUGEOT 205D

Post autor: Para »

Hej Dress32, jak zawsze polecam opcję "Szukaj" bo ten temat wałkowany jest cotygodniowo na forum. Na pewno coś znajdziesz :W
Peugeot 205 GTI S16 - Galeria
Peugeot 205 GTI GTI6 2.0 - Galeria
Megane Coupe 1.4
Obrazek
NIE PYTAJ CO KLUB MOŻE ZROBIĆ DLA CIEBIE, TYLKO CO TY MOŻESZ ZROBIĆ DLA KLUBU
Awatar użytkownika
RafGentry
Moderator
Posiadany PUG: GTI Griffe, GTI LeMans, GTI, CTI, XRD, XS, Indiana, 405 STDT
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

Re: LICZNIK ZEGARY PEUGEOT 205D

Post autor: RafGentry »

dress32 pisze:Witam,chcailbym zalozyc licznik z obrotomierzem do puga 205 1,9D. Z jakich aut pasuja bez przerobek zegary?.
Możliwości masz kilka:

1. Zegary z obrotomierzem od wersji 205 DTurbo, albo angielskiej STDT.

2. Zegary od 309 diesel. Częściej zdarzały się takie z obrotomierzem, bo w 309-tkach nie było tych zegarów typu "bieda"

3. Zegary od Citroena BX-a diesla. takie jak tutaj: http://allegro.pl/licznik-zegary-z-obro ... 75873.html

Ja szukałem zegarów do diesla i znalazłem z początkiem roku. Nawet jednego dnia namierzyłem dwa komplety...
Najłatwiej przeglądać ogłoszenia z częściami do Peugeota 309 diesel i po prostu dzwonić i pytać. A nuż ktoś będzie miał :)

Oczywiście potrzebujesz jeszcze do tego inny daszek do zegarów, chyba że masz już taki jak w wersji GTI/XS/Roland Garros

Inna sprawa, to zamontowanie tego dziadostwa. Na szczęście jeden kolega sprytnie to wszystko opisał w tym temacie:

http://forum.peugeot205.pl/viewtopic.ph ... er#p223050

Powodzenia!
:W
Zablokowany