Dyskusje na temat wszelkiego rodzaju czesci, APEX, Bilstein, Bosh, OMEX, Emerald, oraz dyskusje na temat ukladow elektrycznych oraz spraw zwiazanych z komputerem.
Banita pisze:Dobry klucz nie pęknie i nie zrobi Ci kuku, nie wygnie się i nie objedzie łba śruby.
Oszczędni nie mogą oszczędzać na jakości
NIestety nie można mieć wszystkich kluczy z najwyższej półki - choć warto np mieć np specjalny nasadkowy do śrub w felgach (zwłaszcza jak ktoś ma je w idealnym stanie) 4 sztuki w pudełeczki widziałem za 120 zł - mają specjalne środki by nie uszkodzić powłoki na śrubach
ja kupiłem zestaw bardzo podobny do tego co ma Robson (w sensie ilościowym oczywiście) w Tesco z 5 lat temu dałe niecałe 70 zł - musiałem tylko dokupić 18stkę i 16stkę oraz 16stkę do świec
bity już załatwiłem - śrubokręt leży gdzieś w piwnicy - wiem gdzie ale nie chce mi sie go schować do pudełka
klucze płaskie i płaskie z rzekotką - chyba w castoramie - nie są złe - nic nie pękło a rozkręcałem nimi zardzewiałe gentry
najwięcej kłopotu było z torxami - kupiłem całkiem znośny komplet torxów odrazu z nasadką - to był błąd - dokupiłem za niecałe 10 zł podstawowe torxy YATO - bez nich np nie odkręcisz foteli - bo trzeba to robić za pomocą torx + kluczyk a nie torx i duży uchwyt
Wracam do tematu bo właśnie się przymierzam do kupna zestawu. Sprawa mniej więcej jasna, jeżeli chodzi o komplet to chyba wygrywa ten HONITON w kategorii , cena , ilość, jakość.
Jak wygląda sprawa torx'ów ? W jaki zestaw warto sie wyposażyć ? Te które są w zestawie Honiton 94 wystarczą ? (Torx: T8, T10, T15, T20, T25, T30)
Peugeot 205 GTI S16 - Galeria
Peugeot 205 GTI GTI6 2.0 - Galeria
Megane Coupe 1.4 NIE PYTAJ CO KLUB MOŻE ZROBIĆ DLA CIEBIE, TYLKO CO TY MOŻESZ ZROBIĆ DLA KLUBU
ostatnio kupiłem klucz do korka oleju w jakiejś stacji obsługi - taki pręt z dwóch stron zagięty pod kątem 120 stopni i za chiny tym nie byłem w stanie odkręcić korka - kupiłem nasadkę kingtony za 15 zł - cudo - odkręciłem bez problemu
teraz szukam dobrego klucza do filtra oleju - co polecacie?
Marin205 pisze:ostatnio kupiłem klucz do korka oleju w jakiejś stacji obsługi - taki pręt z dwóch stron zagięty pod kątem 120 stopni i za chiny tym nie byłem w stanie odkręcić korka - kupiłem nasadkę kingtony za 15 zł - cudo - odkręciłem bez problemu
teraz szukam dobrego klucza do filtra oleju - co polecacie?
Ja mam stary klucz do filtrów,rączka i kawałek łańcuch rowerowego,piękna sprawa,żaden filtr nie ma szans.
Jest Ci smutno? Jest Ci źle? Wsiądź do puga, przejedź się!
Określenie "Poranny poprawiacz nastroju" nabiera nowego znaczenia...
Naprawy, modyfikacje, remonty 205 i nie tylko https://www.facebook.com/205renovation/
do filtra oleju najlepszy papier ścierny 60 albo po prostu jakiś gruby Każdy filtr odkręcisz Żaden klucz nie ma szans z papierem.
A co do samych kluczy to na warsztacie pracujemy zestawami BETA, są bardzo dobre.
Oczywiście tez FACOM, ale w Polsce ciężko dostać klucze tej firmy. Wiem że za niewielką kasę można je ściągnąć z Niemiec
Ale uważam że i tak przebija je TengTools. Mistrzostwo świata, ale cena też bardzo wysoka.
Ostatnio zmieniony 13 gru pn, 2010 8:02 pm przez TymczaS, łącznie zmieniany 1 raz.