Wybacz marin, rozumiem, że trudno ci zaakceptowac fakt iż mam odmienne zdanie niz Ty.
Po pierwsze - gdyby tak dużo zależało od kształtu bieznika każda, nawet najprymitywniejsza nalewka miałaby takie parametry jak dwa razy droższy Continental ( wystarczyłoby skopiowac bieżnik i po kłopocie). A o zachowaniu na mokrym i suchym spore znaczenie ma także skład mieszanki, a nie wmówisz mi. że na oko też rozpoznajesz jakosc gumy. Bieżnik opony i jego kształt to tylko połowa sukcesu. Zobacz bieżnik Ceat Arctic III i powiedz mi na jaką nawierzchnię jest najlepszy? Zrobisz oczy jak 5 złotych, gdy powiem Ci , że na śnieg....
Po drugie nigdy nie twierdziłem, że Dębice są dobre na mokrej i suchej nawierzchni. Są średnie, bez rewelacji, po prostu tanie opony....
Po trzecie nigdy nie zapłaciłbym tyle co ty za jakieś nieznane Snowwolfy, gdy za 130 zł kupię nowe Uniroyale M+S, które zachowuję się rewelacyjnie w każdych warunkach i na śniegu i na mokrym i na suchym nie wspominając o wytrzymałości tych opon. Jak widzisz, ile opon, tyle opinii....
Po czwarte jeśli pewne słowa są dla ciebie na tyle trudne, że sam musisz siebie przed nimi ostrzegac to ich po prostu nie używaj.
Po piate jeśli masz jakiś uraz do polskich opon to wystarczy napisac o tym raz, nie jestem upośledzony i na pewno to do mnie dotrze.
Po szóste nie wiesz jaka opona będzie najlepsza dla Neona, a nuż biedak wyjedzie za Kraków, zakopie się w śniegu i bedzie żałował, że nie kupił Dębicy...
No i po ostatnie - są bardziej specjalistyczne fora, gdzie bedziesz mógł porozmawiac o swoich bólach odbytu... Chyba, że sama rozmowa przynosi Ci ulge...