Peugeot 205 <<Miami Blue>>

Większe projekty, odbudowy i renowacje, przygotowanie do rajdów.
Awatar użytkownika
druan
Maniak
Posiadany PUG: peugeot GTI
Numer Gadu-gadu: 0

Re: Peugeot 205 <<Miami Blue >>

Post autor: druan »

Dzisiaj święto :) chwila wolnego można było coś tam dłubnąć
dokładeczki odebrane od lakiernika Tylnia skręcona ze zderzakiem przymierzona i wygląda nawet fajnie całe auto nabrało wyglądu:)zostało tylko poskręcań na gotowo:)Silnik tu zostało jeszcze trochę roboty choć już nie tyle co na początku 8)7 zostało ułożyć wszystkie węże :) Tak ogólnie nie jest źle nawet nabrało to wszystko wyglądu :mrgreen: zostało kupić wahacze kable zapłonowe zrobić podpięcie do filtra węglowego nalać oktany i próbować zapalić :)potem to już tylko sprawy estetyczne :) :wink: przynajmniej mam taką nadzieję
Załączniki
DSCN0813.jpg
DSCN0811.jpg
DSCN0810.jpg
Żaden nauczyciel nie da ci na to papieru - Bądź Człowiekiem Dla Człowieka Szacunkiem się Kieruj.....

Syndykat Sępów Krakowskich
Awatar użytkownika
KuKiTa
Maniak
Posiadany PUG: 205 GTi
Numer Gadu-gadu: 360167
Login tlen: kukita
Kontakt:

Post autor: KuKiTa »

szkoda że to "tylko" 1.9 8V :roll:

no ale jak oryginał to oryginał :)
Awatar użytkownika
RafGentry
Moderator
Posiadany PUG: GTI Griffe, GTI LeMans, GTI, CTI, XRD, XS, Indiana, 405 STDT
Kontakt:

Post autor: RafGentry »

To "tylko" GTI wystarczy, żeby wielu cwaniakom pokazać czerwony napis na tylnej blendzie :)
A poza tym oryginalny silnik łatwiej serwisować. Co ja się nasłuchałem od mechaników, którzy mieli do czynienia z mi16 Foxa :D

Na skończenie projektu Łukasza czekam najbardziej, chyba dlatego, że obserwuję go bacznie od początku. O mały włos sam nie kupiłem tego GTI, ale ktoś był szybszy... :mrgreen:

Chociaż trochę się boję,ukończenia projektu Miami Blue, bo wtedy mój Pug będzie wyglądał nieco biednie i trzeba się będzie wziąć za ogarnięcie go i pomalowanie...
Awatar użytkownika
d_ARC
Uzalezniony
Posiadany PUG: Rallye16 - powoli, ale do przodu :)
Numer Gadu-gadu: 2897169
Kontakt:

Post autor: d_ARC »

druan pisze:Tak ogólnie nie jest źle nawet nabrało to wszystko wyglądu :mrgreen: (...) zostało kupić wahacze kable zapłonowe zrobić podpięcie do filtra węglowego nalać oktany i próbować zapalić :)potem to już tylko sprawy estetyczne :) :wink: przynajmniej mam taką nadzieję
Na początku wakcji tez tak myślałem :mrgreen: Potem postanowiłem jeszcze raz zbudować wydech, poodnawiać to i owo, poukładałem pod maską... po czym Lew nie chciał mruknąć :/ Długo walczyłem z elektryką, później oddałem do 'speców', znowu dłuuuuugo czekałem. Po paru tygodniach stanąłem nad nimi, prosiłem, kląłem, goniłem do roboty, sam testowałem różne opcje - w końcu uruchomili :shock: Choć obroty jeszcze szaleją to z radością zabrałem im auto. Narobili mi takiego burdelu pod maską, że od nowa wszystko porządkuję i poprawiam.

No ale nie będę zapeszał, życzę jak najlepiej. Podoba mi się Twoje podejście do sprawy - jesteś chyba gorszym pedantem niż ja :P Ładne auto, tylko te czerwone akcenty według mnie gryzą się kolorystycznie.

PS. W przyszłości też polecam Mi16. Pod maską żadnych plączących się przewodów, masy podciśnień itp. W mojej opinii doparacowany swap wygląda bardziej fabrycznie, niż fabryka - po prostu ład i porządek. Wrażenia z jazdy nie do opisania :D
Awatar użytkownika
Fox
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205gti, 504 coupe, 406 kombi
Numer Gadu-gadu: 6433729
Kontakt:

Post autor: Fox »

Tez jestem zdania ze mi16 bardziej pasuje pod maske i ładniej wygląda. Co do serwisowania to jedyną niedogodnością jaką napotkałem jest fakt że przy dużym kolektorze od mi16 nie da się wyjąć alternatora bez odkręcenia rzeczonego kolektora. Narzekania mechaników spowodowane są tylko i wyłącznie niewiedzą jaka część u mnie jest od 8v a jaka od 16v. No i problem z mechanikami został rozwiązany juz jakiś czas temu jak zacząłem sobie po prostu sam wszystko robić. Dodatkowo po wymianie dolotu na prosty układ ze stożkiem na końcu pod maską jest piękny dostęp do wszystkiego.
Wrażenia z jazdy niesamowite i nie chodzi tylko o przyspieszenie ale też o dźwięk. Nawet na seryjnym wydechu mi16 brzmi jak marzenie:)
Ostatnio zmieniony 11 lis śr, 2009 9:47 pm przez Fox, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
druan
Maniak

Dzięki Mi16 już mam kupiony kupiłem zaraz po kupnie puga czeka na remont kapitalny bo niestety musi go przejść od początku do końca pomału będę go robił po części ponieważ nie da się ukryć że trochę funduszy pochłonie póki co chce złożyć i pojeździć chwile w orginale zobaczyć czy ten komp Dimma faktycznie coś dłubany:)
Pożyjemy zobaczymy co tak naprawdę będzie:) 8)
Żaden nauczyciel nie da ci na to papieru - Bądź Człowiekiem Dla Człowieka Szacunkiem się Kieruj.....

Awatar użytkownika
Fox
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205gti, 504 coupe, 406 kombi
Numer Gadu-gadu: 6433729
Kontakt:

Post autor: Fox »

Aha, jeszcze nie dodałem że projekt jest niesamowity. Auto robi piorunujące wrażenie na zdjeciach. Aż boje się pomyśleć jak będzie wyglądać w realu:) Widząc cuda które tutaj się odbywają zaczynam myśleć że jak tylko uda mi się uzbierać na 406 coupe i będę miał czym jeździć to rozkręce mojego do ostatniej śrubki i podążę twoją drogą:)
pszemeq
Uzalezniony
Posiadany PUG: Roland Garros
Numer Gadu-gadu: 1459401

Post autor: pszemeq »

Naprawde konkretna maszyneria brawo czekam z utęsknieniem
Awatar użytkownika
druan
Maniak

Dokładka tylnia skręcona dokładka przednia za zderzakiem przygotowana do montażu teraz trzeba poszukać halogeników żeby zapełnić te dziury w dokładce >:)
Załączniki
DSCN0848.jpg

Awatar użytkownika
Para
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: najlepszy
Numer Gadu-gadu: 1559591
Kontakt:

Post autor: Para »

No Druan , mam nadzieje ze juz niedlugo nim wyjedziesz. Chetnie zobacze w rzeczywistosci bo zapowwiada sie przepieknie.
Peugeot 205 GTI S16 - Galeria
Peugeot 205 GTI GTI6 2.0 - Galeria
Megane Coupe 1.4
Obrazek
NIE PYTAJ CO KLUB MOŻE ZROBIĆ DLA CIEBIE, TYLKO CO TY MOŻESZ ZROBIĆ DLA KLUBU
Awatar użytkownika
druan
Maniak

Wyjechać pewnie wyjadę ale dopiero w przyszłym roku:)A jak chcesz zobaczyć to wpadnij oblukać do Mnie do Garażu:)ZAPRASZAM :)

Awatar użytkownika
Sebek
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
Kontakt:

Post autor: Sebek »

Druan w dniach 29.12-03.01 jestem w KRK z Malwiną i musimy go zobaczyć :Y zabiorę ze sobą walizkę pieniędzy i będę namawiał Cię do sprzedaży :P
Audi A4 Avant
Honda CBF

Dostęp do części do wszystkich marek!!!

mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
Awatar użytkownika
druan
Maniak

Zapraszam _O_

Awatar użytkownika
Sebek
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
Kontakt:

Post autor: Sebek »

będę _O_
Audi A4 Avant
Honda CBF

Dostęp do części do wszystkich marek!!!

mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
Awatar użytkownika
Para
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: najlepszy
Numer Gadu-gadu: 1559591
Kontakt:

Post autor: Para »

Ja tez wpadne obejrzec, musisz mi przeslac do siebie numer na priwa.
Peugeot 205 GTI S16 - Galeria
Peugeot 205 GTI GTI6 2.0 - Galeria
Megane Coupe 1.4
Obrazek
NIE PYTAJ CO KLUB MOŻE ZROBIĆ DLA CIEBIE, TYLKO CO TY MOŻESZ ZROBIĆ DLA KLUBU
ODPOWIEDZ