Mój 205 w trakcie roboty:)
- Lord Devil
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205 CTi i 205 GTi Griffe
- Numer Gadu-gadu: 6446898
- Kontakt:
Abstrahując od tematu nieco, pomijając fakt, że oba Pugi latają na 17" po tym samym mieście. Munne ma u mnie OGROMNEGO PLUSA. Powiem Wam czemu. Ponad dwa lata temu miałem dwie przykre awarie silnika w CTi (którym nota bene lata teraz Lady Angel). Na pierwszych zawodach na ćwiartke tuż przed wjazdem na lotnisko wydmuchało uszczelkę pod głowicą i poszła głowica na śmietnik pogieło ją w banana. Na następnej eliminacji podczas rozgrzewki eksplodował mi silnik. Motor był niewielki 1,6 ale moc miał ogromną taka fantazja mocarny silnik w cabrio. Byłem załamany. Rok wyżeczeń, cięzkiej pracy mojej i chłopaków z Francji poszło na marne bez rezultatu. Miałem dość. Na holu wracałem do Lublina. Na trasie gdańskiej z dużą prędkością nadleciał lewym pasem Munne, zwolnił mocno, chwilę jechał obok obcinając cabrio wzrokiem, pokaza, że jest cool, ok, pozdrowiliśmy się i poleciał. Auto nie trafiło nie na żyletki, a ja się nie poddałem. Dzięki Munne. Pamiętasz to??. 

Car Valeting, Car Detailing.
- Fox
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205gti, 504 coupe, 406 kombi
- Numer Gadu-gadu: 6433729
- Kontakt:
Ja właśnie nie wiem co wy na tego Munne tak narzekacie. Robi chłopak auto, wkłada w niego dużo pieniędzy, czasu i zapału a wy go tylko widzę chcecie zniechęcić. Co z tego że ktoś ma dużo kasy i inwestuje w puga. Wiem, że to może razić jak jeden ciuła pare złotych na kawałek sznurka żeby koło przywiązać żeby nie odpadło a drugi maluje samochód co roku, ale kurcze bez przesady. Nie ma co mieć za złe że się komuś powiodło w życiu. Każdy dba o swojego puga na ile mu możliwości pozwalają. Za to dzięki takim osobom jak Munne poczciwa 205 nie kojarzy się tylko z zardzewiałym rupieciem służącym do wożenia ziemniaków na targ.
Z resztą wg mnie tak własnie można poznać miłość do puga. Jak się komuś w życiu zacznie powodzić a dalej chce jeździć poczciwym p205 a nie zamienia na nowsze modele i zapomina. Jedni jeżdżą 205 bo kochają to auto, inni bo na nic innego ich nie stać i taka jest prawda.
Ode mnie słowa otuchy dla Munne. Można różne rzeczy wypominać ale prawda jest taka że chciałbym żeby moje gti tak kiedyś błyszczało:)
Z resztą wg mnie tak własnie można poznać miłość do puga. Jak się komuś w życiu zacznie powodzić a dalej chce jeździć poczciwym p205 a nie zamienia na nowsze modele i zapomina. Jedni jeżdżą 205 bo kochają to auto, inni bo na nic innego ich nie stać i taka jest prawda.
Ode mnie słowa otuchy dla Munne. Można różne rzeczy wypominać ale prawda jest taka że chciałbym żeby moje gti tak kiedyś błyszczało:)
- Heler
- Junior
- Posiadany PUG: Inny, Seat Cordoba
- Numer Gadu-gadu: 975861
W sumie sam nie wiem po czyjej stronie stanac. Z jednej strony zarozumialosc i przesadna pewnosc siebie Munne ze jego bedzie najladniejsza itd. ale z drugiej dobrze ze chlopak chce inwestowac w 205 bo dzieki takim osoba jak on czy Lord Devil 205 nigdy nie zgina. Sam zmienilem teraz samochod na nowszy ale 205 nadal jest ze mna i nadal lubie nia jezdzic i wkladam w nia kazda pieniadze jakie mam i uwazam ze moja jest najladniejsza bo dla kazdego wlasciciela jego pug bedzie najpekniejszy wiec sie ma co sie spinac. Troche luzu proponuje.
Przesiadka do wiekszego i rodzinnego...ale juz sobie obiecalem powrot do 205, tym razem tylko w wersji GTI 

Hehehe taak kazdy, kto inwestuje siebie w samochod powinien skromnie mowic, ze robi go bo chce, zeby ladnie wygladal (na ile mu swiat i bog pozwoli), ale nie wie czy wyjdzie i to ludzie ocenia
Jezeli wkladasz w to serce to bedzie najlepszy jezeli nie dla innych to dla ciebie, ale bedzie najlepszy -i tak trzeba do tego podchodzic, bo rownac w dol to za PRL, a teraz warto sie wybic
Rozumiealbym czepianie sie, jezeli wszystko by robil zespol mechanika z blacharzem a kase wykladal tata, ale w tym wypadku chyba tak nie jest
P.S. Fox dobrze gada

Jezeli wkladasz w to serce to bedzie najlepszy jezeli nie dla innych to dla ciebie, ale bedzie najlepszy -i tak trzeba do tego podchodzic, bo rownac w dol to za PRL, a teraz warto sie wybic

Rozumiealbym czepianie sie, jezeli wszystko by robil zespol mechanika z blacharzem a kase wykladal tata, ale w tym wypadku chyba tak nie jest

P.S. Fox dobrze gada

- woocash
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205 ph1 1984 GR
- Numer Gadu-gadu: 9752783
luz.. nie jest zły, tyle powiem
w sumie to faktycznie, sytuacja bogatych jest beznadziejna
co by nie zrobili, to psioczą że ma sie kase to wszystko można... a co.. mają robić pigment do lakieru z buraków?? że niby tak się poświęcają?? liczą się kolejne uratowane od zezłomowania pugi i nasza radość, a nie to ile kto wywala kasy....
tylko jeden przypadek mnie wku*** niejaki "dutchie" z holandii.... bo to naprawde kurde nie sztuka zrobić cud miód, jak sie nie pracuje ma w cholere czasu i kasy i stać go na każdaa nową śrubkę i sztab specjalistów
<-- ten pug nie był remontowany... on był od nowa złożony z oryginalnych części...

w sumie to faktycznie, sytuacja bogatych jest beznadziejna

tylko jeden przypadek mnie wku*** niejaki "dutchie" z holandii.... bo to naprawde kurde nie sztuka zrobić cud miód, jak sie nie pracuje ma w cholere czasu i kasy i stać go na każdaa nową śrubkę i sztab specjalistów

Najaktywniejszy w dziale: Stare forum techniczne
[ Posty: 1090 / 34.03% Twoich postów ]
[ Posty: 1090 / 34.03% Twoich postów ]
- smug
- Uzalezniony
- Numer Gadu-gadu: 0
Ehh...Gdyby kazdy mial takie problemy jak Wy...Ja kupilem niedawno swoja pierwsza 205tke i nie moge sie dopatrzec dobrej rzeczy w nim:(Wszystko do roboty+nastepne rzeczy ,ktore sie psuja:(Nie mam za co nawet ubezpieczenia oplacic...no ale niewazne.A koleszka chce sobie zrobic autko na glanc, no i super...Nie nam oceniac czy robi to z milosci czy z innego powodu..A zazdrosc Dzona chyba jest oczywista.Mnie tez skreca jak sie slyszy slowa typu:"Bedzie naj.."
Powodzenia wszystkim..
Pozdro

Powodzenia wszystkim..

- Marin205
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205RG zamienione na Skodę
- Numer Gadu-gadu: 4777015
- Kontakt:
Re: 205
- a co to jest regeneracja zawiasów i co obejmuje?munne pisze:Wychodzi jakies 4000 zl no i oczywiscie wymiana tylnej uszczelki do szyby regeneracja zawiasow i tak dalej.
uuu... dobra wija to podstawa radosnej egzystencji 
tak sobie myślę, że racja leży gdzieś pomiędzy, choć raczej bliżej Dżona niż Munne. Nie ma się co pieklić, że ktoś chce wyłożyć sporo kaski na ożywienie starej 205, czasem i mi żal dupę gniecie, że samochód mam od miesiąca nie zestrojony i na max ciulatym (choć efektownym
) zawieszeniu, bo jakoś z kaską nietęgo ostatnio. Też bym tak chciał - móc sobie malować brykę zależnie od kaprysu...
Z drugiej strony Munne:
1. nie znasz wszystkich 205 jeżdżących po Europie (no - chyba, że Cię nie doceniam
)
2. nie wiesz, jak będzie wyglądał Twój pug zrobiony
3. NIE TY POWINIENEŚ OCENIAĆ CZY JEST NAJŁADNIEJSZY (chyba, że użyjesz formy "moim zdaniem najładniejszy...")

tak sobie myślę, że racja leży gdzieś pomiędzy, choć raczej bliżej Dżona niż Munne. Nie ma się co pieklić, że ktoś chce wyłożyć sporo kaski na ożywienie starej 205, czasem i mi żal dupę gniecie, że samochód mam od miesiąca nie zestrojony i na max ciulatym (choć efektownym

Z drugiej strony Munne:
1. nie znasz wszystkich 205 jeżdżących po Europie (no - chyba, że Cię nie doceniam

3. NIE TY POWINIENEŚ OCENIAĆ CZY JEST NAJŁADNIEJSZY (chyba, że użyjesz formy "moim zdaniem najładniejszy...")
- Marin205
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205RG zamienione na Skodę
- Numer Gadu-gadu: 4777015
- Kontakt:
koncepcja jest naprawdę niezła - byle by nie założył żadnych lexus look'ów do tyłu - bo te z przodu i tak są kontrowersyjne - ja cały czas czekam na efekt końcowy - zwłaszcza na fotki przody (po malowaniu)
http://www.katalogi.peugeot205.pl Kliknij tu i zobacz spis katalogów z galerii.
http://www.facebook.com/Peugeot205Brochures Kliknij tu ściągnij katalog w pdf z facebooka
http://www.facebook.com/Peugeot205Brochures Kliknij tu ściągnij katalog w pdf z facebooka
- Sebek
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
- Kontakt:
niech robi i zakłada co mu się podoba bo auto robi dla siebie 

Audi A4 Avant
Honda CBF
Dostęp do części do wszystkich marek!!!
mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
Honda CBF
-
- Peugeot 205 Master
- Numer Gadu-gadu: 10090927
205
Panowie ja wszystkim proponuje wyluzowac bo niektore komentzre sa naprawde nie na miejscu nie znacie mnie wiec........ To nie jest tak ze jestem jakims bogatym studentem akademii medycznej i ze mamusia mi daje pieniadze na samochodzik jak skoncze studia medyczne i bedzie mnie stac na wiele lepsze auto bede je mial ale 205tka tez bedzie stala obok tego auta. Ja sam zarabiam i sam za to place i radze wszystkim tym ktorym sie podoba to co robie zrobic to samo jezeli oczywiscie macie takie mozliwosci. Jezeli chodzi o to co napisalem ze bedzie jednym z najladnieszych to powiem tak przegladam rozne strony internetowe zwiazane z 205tka od 8 lat i mniej wiecej orientuje sie jak dobrze zrobiona 205tka powinna wygladac, gust kazdego jest rozny ale z komentarzy ludzi ktore regularnie dostawalem zatrzymujac sie na swiatlach,parkingach czy stacjach benzynowych moge szczerze powiedziec ze ten samochod im sie podobal.
Kazda morda pasuje do Forda!
- Sebek
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
- Kontakt:
no bo wygląda na bardzo ładny, a co ze środkiem? bo silnik i karoserię już widzimy 

Audi A4 Avant
Honda CBF
Honda CBF
-
- Peugeot 205 Master
- Numer Gadu-gadu: 10090927
Kolego ja znam kazda p........ srubke w tym aucie i wiem doskonale jak on bedzie wygladal bo wszystko jest dokladnie zaplanowane.mi pisze:uuu... dobra wija to podstawa radosnej egzystencji
tak sobie myślę, że racja leży gdzieś pomiędzy, choć raczej bliżej Dżona niż Munne. Nie ma się co pieklić, że ktoś chce wyłożyć sporo kaski na ożywienie starej 205, czasem i mi żal dupę gniecie, że samochód mam od miesiąca nie zestrojony i na max ciulatym (choć efektownym) zawieszeniu, bo jakoś z kaską nietęgo ostatnio. Też bym tak chciał - móc sobie malować brykę zależnie od kaprysu...
Z drugiej strony Munne:
1. nie znasz wszystkich 205 jeżdżących po Europie (no - chyba, że Cię nie doceniam)
Dodano po 3 minutach:
Wracam z roboty we wrzesniu biore sie za wnetrze wszystko bedzie obszyte bialo-bordowa skora beda dorabiane adaptery do glosnikow w drzwiach nowa kierownica itd:)Sebek pisze:no bo wygląda na bardzo ładny, a co ze środkiem? bo silnik i karoserię już widzimy
Dodano po 14 minutach:
Doskonale to pamietam wracalem ze Szwecjiz nowo wsadzonym mi16 byl to piekny dzien lecialem sobie jakies >180 i nagle przed soba widze cos pieknego mi wiele nie trzeba zeby poznac 205tke kurcze chyba juz wtedy miales te tylne lampy 3D ktore sobie potem kupilem po tobie:) Jak wrocilem do Lublina od razu bratu powiedzialem ze widzialem zajebiste cabrio na trasie. Musimy sie kiedys styknac i wymienic sie doswiadczeniami. Pozdrawiam.Lord Devil pisze:Abstrahując od tematu nieco, pomijając fakt, że oba Pugi latają na 17" po tym samym mieście. Munne ma u mnie OGROMNEGO PLUSA. Powiem Wam czemu. Ponad dwa lata temu miałem dwie przykre awarie silnika w CTi (którym nota bene lata teraz Lady Angel). Na pierwszych zawodach na ćwiartke tuż przed wjazdem na lotnisko wydmuchało uszczelkę pod głowicą i poszła głowica na śmietnik pogieło ją w banana. Na następnej eliminacji podczas rozgrzewki eksplodował mi silnik. Motor był niewielki 1,6 ale moc miał ogromną taka fantazja mocarny silnik w cabrio. Byłem załamany. Rok wyżeczeń, cięzkiej pracy mojej i chłopaków z Francji poszło na marne bez rezultatu. Miałem dość. Na holu wracałem do Lublina. Na trasie gdańskiej z dużą prędkością nadleciał lewym pasem Munne, zwolnił mocno, chwilę jechał obok obcinając cabrio wzrokiem, pokaza, że jest cool, ok, pozdrowiliśmy się i poleciał. Auto nie trafiło nie na żyletki, a ja się nie poddałem. Dzięki Munne. Pamiętasz to??.
Kazda morda pasuje do Forda!
- Lord Devil
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205 CTi i 205 GTi Griffe
- Numer Gadu-gadu: 6446898
- Kontakt:
Nie ma problemu. W sumie aż dziw, że to samo miasto a jeszcze nie mieliśmy okazji, ale rozumiem, Ty masz zajęcia i prace, ja to samo a poza tym więcej byłem we Wrocławiu jak w Lublinie. W połowie lipca lece do Francji finalizować nowy projekt napedu do 205 i wracam w połowie sierpnia, noże trochę później.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Car Valeting, Car Detailing.
mi pisze: 3. NIE TY POWINIENEŚ OCENIAĆ CZY JEST NAJŁADNIEJSZY (chyba, że użyjesz formy "moim zdaniem najładniejszy...")

a za kogo ma niby mowic? a moze jest jakas swiadomosc kolektywna? Jezeli ktos wyraza jakas opinie, to robi to za siebie na podstawie znanych faktow i wlasnych wnioskow i wydaje mi sie, ze zaznaczanie przy tym, ze sie mowi za siebie jest zbedne