PROJEKT 205 MI 16
- Lord Devil
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205 CTi i 205 GTi Griffe
- Numer Gadu-gadu: 6446898
- Kontakt:
Bajanie Baby-Jagi. Proponuję zostawic czas reakcji, bo to wszystko gdybanie. Fakty są takie. Dwie turbiny to wieksze koszta i wieksza temperatura, a jak wiadomo ciepło jest wrogiem osiągów. Wielkość turbiny ma kluczowe znaczenie na jej rozpędzenie, wieksza turbina to przeważnie cięższy wałek i wieksza bezwładność.
Wracajac do tematu miejsca turbiny, to owszemda się ją wcisnąć między ścianę grodziową a czapke ale to kombinacja alpejska. Nie mówię, że się nie da, ale raczej mija sie to z celem. Mało miejsca i gorąco. Kolektor pozawijany straszliwie w sumie bedzie miał większą objętość, jak prosty wyprowadzony w strone aku. Do tego wszystkiego dochodzi kwestia intercoolera, rur, filtra, smarowania...
Wracajac do tematu miejsca turbiny, to owszemda się ją wcisnąć między ścianę grodziową a czapke ale to kombinacja alpejska. Nie mówię, że się nie da, ale raczej mija sie to z celem. Mało miejsca i gorąco. Kolektor pozawijany straszliwie w sumie bedzie miał większą objętość, jak prosty wyprowadzony w strone aku. Do tego wszystkiego dochodzi kwestia intercoolera, rur, filtra, smarowania...
- cheatoss
- Maniak
- Numer Gadu-gadu: 0
byl taki kiedys na allegro, za ponad 200zl... bodajze sparco, ale przynajmniej dedykowany do 205, a nie jakis uniwersal.205MI16 pisze:Myślę nad sportowym (nie pseudo naklejką) - tylko że znowu trzeba przerabiać a jestem tym już trochę zmęczony - po prostu chcę teraz nim pojeździć trochę przed kolejnymi modyfikacjami.pki205 pisze:Naprawde niezle wygladaja te zderzaki z 306. Pewnie to zasluga calego bodykit'u.
Jakis korek wlewu paliwa by sie przydal inny niz standardowy.
autko miazdzy

gratuluje efektu =] pozdrawiam.

sprzedany

- Sebek
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
- Kontakt:
ten korek jest obecnie na allegro za 150zł dedykowany do 205
Audi A4 Avant
Honda CBF
Dostęp do części do wszystkich marek!!!
mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl