Peugeot 205 GTI S16 - Galeria
Peugeot 205 GTI GTI6 2.0 - Galeria
Megane Coupe 1.4 NIE PYTAJ CO KLUB MOŻE ZROBIĆ DLA CIEBIE, TYLKO CO TY MOŻESZ ZROBIĆ DLA KLUBU
Jeżeli masz kasę na mi16 to ładuj go pod maskę ,myślę, że warto ,tak samo jak T16 czy uturbione 1.9 8v.Dyskusja odnośnie silnika który masz wsadzić docelowo do auta trochę mnie przeraża .... To Twoje auto i Ty podejmujesz decyzję .Xu9jaz jest fajny ,ale trzeba pamiętać, że apetyt rośnie w miarę jedzenia ....
Oryginał oryginałem, ale nawet we Francji - kraju purystów - mi16 czy inne wynalazki osiągają na wszystkich aukcjach, czy ogłoszeniach większe kwoty niż zwykłe 8v. Jak ci się kiedyś znudzą wrażenia to zawsze możesz wrócić do 8v jeśli zostawisz sobie oryginalny silnik i nie będzie problemu. Prawda jest taka że jakby nie cenić oryginału to pierwsza jazda po swapie ( jeśli silnik się nie rozleci;) ) sprawia że zapomina się o takich rozterkach - gwarantowane:)
Inna sprawa to to że chcesz mieć z mi16 180KM. Mi16 jest fajne - tak jak pisze Kamkiler - jeśli na tych oryginalnych 160KM się zatrzymasz. Inwestowanie w wzmocnienie tego silnika wg mnie nie ma sensu i nawet nie kwestia czy się da ( bo anglicy wyciskają z niego 250KM i wiecej) ale za jaka kase. Jeśli chcesz więcej i podejrzewasz że w przyszłości będziesz chciał jeszcze bardziej to lepiej iść w turbo. Tam kazdy dodatkowy kon wychodzi znacznie taniej.
Co do przytoczonych tutaj kwot za remont mi16 to wydaje mi sie to troche przesadzone. Podstawowe rzeczy takie jak szlif walu, panewki, tuleje na wymiar pod oryginalne tloki,pierscionki, planowanie i jakas podstawowa regeneracja glowicy i w ok 3k mozna sie zamknac a miec przyzwoity silnik do codziennej jazdy.
A ładny kierunkowskaz wyłapałem ?? Felgi spoko będą z nich ludzie. Myślałem że się nie nadają, skoro się nadają to w przyszłym tygodniu zostaną piaskowane i odmalowane i za oponami się muszę rozejrzeć
Misiek w Krakowie mamy tanie Toyki T1R jeśli chcesz to ci zakupie komplet pod te odnowione felgi.
Peugeot 205 GTI S16 - Galeria
Peugeot 205 GTI GTI6 2.0 - Galeria
Megane Coupe 1.4 NIE PYTAJ CO KLUB MOŻE ZROBIĆ DLA CIEBIE, TYLKO CO TY MOŻESZ ZROBIĆ DLA KLUBU
Misiek zrobisz jak uwazasz, moja rada: Sprawdz czy silnik, ktory jest pod maska jest ory, jezeli tak zrob go na ideal i zostaw w garazu odpowiednio zabezpieczony, a pod maske laduj dobre Mi16. Wtedy zawsze bedziesz mogl powrocic do oryginalu:)
Dobra. Kolejne decyzje. Auto prawdopodobnie pojedzie do piły na sprawdzenie belki bo po oględzinach coś mi się wydaje że prędzej się na niej zabije niż pojeżdżę
GAZ GHA Kit na końcowej fazie załatwiania zostanie już potem niewiele elementów dolnego zawieszenia i dół będzie w 100% skończony