Peugeot 205 1.6 Rallye

Większe projekty, odbudowy i renowacje, przygotowanie do rajdów.
Awatar użytkownika
fila1223
Uzalezniony
Posty: 843
Rejestracja: 12 sty ndz, 2014 8:47 pm
Posiadany PUG: 205 zenith s16 in progres
Numer Gadu-gadu: 0
Lokalizacja: Kielce

Re: Peugeot 205 1.6 Rallye

Post autor: fila1223 » 31 gru ndz, 2017 4:31 pm

jak podłączyłeś masę na plusa to mogłeś ufajczyć obrotek

Awatar użytkownika
kubas
Maniak
Posty: 1183
Rejestracja: 14 lip pt, 2006 10:15 am
Posiadany PUG: rallye
Numer Gadu-gadu: 0
Lokalizacja: Bydgoszcz

Re: Peugeot 205 1.6 Rallye

Post autor: kubas » 31 gru ndz, 2017 10:58 pm

fila1223 pisze:jak podłączyłeś masę na plusa to mogłeś ufajczyć obrotek
I podświetlenie chyba też :( pozostałe rzeczy działają. Wskaźniki i kontrolki. Da się to naprawić czy nowego szukać?

Wysłane z mojego E6633 przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
fila1223
Uzalezniony
Posty: 843
Rejestracja: 12 sty ndz, 2014 8:47 pm
Posiadany PUG: 205 zenith s16 in progres
Numer Gadu-gadu: 0
Lokalizacja: Kielce

Re: Peugeot 205 1.6 Rallye

Post autor: fila1223 » 01 sty pn, 2018 3:40 pm

Wyciagnij go i obejrz jest szansa ze ufajczył sie tylko kondensator albo coś

Awatar użytkownika
mlody333
Uzalezniony
Posty: 946
Rejestracja: 23 cze sob, 2012 4:39 pm
Posiadany PUG: Był 205, 307 jest 106 TU1JP oraz 207 TU5JP4
Numer Gadu-gadu: 0
Lokalizacja: Kielce

Re: Peugeot 205 1.6 Rallye

Post autor: mlody333 » 02 sty wt, 2018 6:06 pm

Obrotek da się wymienić, oświetlenie myślę, że da się naprawić, ale trzeba zlokalizować ścieżkę, można też przełożyć kompletny zestaw taśm zasilających. Szukaj licznika do Citroena BX na dawcę, przełożysz obrotomierz i ttakiakie plastikowe taśmy ze ścieżkami. Kiedyś już to naprawiałem. Chyba mam gdzieś taki licznik na składzie oddam za flaszkę, jak to mówią ;P.

Awatar użytkownika
kubas
Maniak
Posty: 1183
Rejestracja: 14 lip pt, 2006 10:15 am
Posiadany PUG: rallye
Numer Gadu-gadu: 0
Lokalizacja: Bydgoszcz

Re: Peugeot 205 1.6 Rallye

Post autor: kubas » 02 sty wt, 2018 10:28 pm

mlody333 pisze:Obrotek da się wymienić, oświetlenie myślę, że da się naprawić, ale trzeba zlokalizować ścieżkę, można też przełożyć kompletny zestaw taśm zasilających. Szukaj licznika do Citroena BX na dawcę, przełożysz obrotomierz i ttakiakie plastikowe taśmy ze ścieżkami. Kiedyś już to naprawiałem. Chyba mam gdzieś taki licznik na składzie oddam za flaszkę, jak to mówią ;P.
Biorę!

Wysłane z mojego E6633 przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
kubas
Maniak
Posty: 1183
Rejestracja: 14 lip pt, 2006 10:15 am
Posiadany PUG: rallye
Numer Gadu-gadu: 0
Lokalizacja: Bydgoszcz

Re: Peugeot 205 1.6 Rallye

Post autor: kubas » 15 sty pn, 2018 9:35 am

Wymiana licznika nie przyniosła żadnych efektów. Ktoś ma pomysł gdzie szukać problemu ? :D

Awatar użytkownika
fila1223
Uzalezniony
Posty: 843
Rejestracja: 12 sty ndz, 2014 8:47 pm
Posiadany PUG: 205 zenith s16 in progres
Numer Gadu-gadu: 0
Lokalizacja: Kielce

Re: Peugeot 205 1.6 Rallye

Post autor: fila1223 » 15 sty pn, 2018 11:10 am

Ktorys z kabli sie ufajczył z tylu deski ?

Awatar użytkownika
moralez
Peugeot 205 Master
Posty: 4869
Rejestracja: 30 sie wt, 2005 3:42 pm
Posiadany PUG: 205......T8, 205 GTI 1.6
Numer Gadu-gadu: 2955602
Lokalizacja: Włocławek
Kontakt:

Re: Peugeot 205 1.6 Rallye

Post autor: moralez » 15 sty pn, 2018 11:33 am

kubas pisze:Wymiana licznika nie przyniosła żadnych efektów. Ktoś ma pomysł gdzie szukać problemu ? :D
Glupio spytam. Sprawdzales bezpieczniki :mrgreen: ?

Awatar użytkownika
kubas
Maniak
Posty: 1183
Rejestracja: 14 lip pt, 2006 10:15 am
Posiadany PUG: rallye
Numer Gadu-gadu: 0
Lokalizacja: Bydgoszcz

Re: Peugeot 205 1.6 Rallye

Post autor: kubas » 15 sty pn, 2018 11:46 am

moralez pisze:
kubas pisze:Wymiana licznika nie przyniosła żadnych efektów. Ktoś ma pomysł gdzie szukać problemu ? :D
Glupio spytam. Sprawdzales bezpieczniki :mrgreen: ?
Tak :)

Wysłane z mojego E6633 przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
jozek
Maniak
Posty: 1164
Rejestracja: 15 cze ndz, 2008 12:33 am
Posiadany PUG: 205 GTI Mi16, 2x205 CTI, 205 Gentry Turbo CT, 205 Gutmann, 205 Cj, 205 RG 3D
Numer Gadu-gadu: 4886607
Lokalizacja: Kraków

Re: Peugeot 205 1.6 Rallye

Post autor: jozek » 15 sty pn, 2018 5:53 pm

Tylko podświetlanie nie działa czy obrotomierz też? Masz podpięte pokrętło od ściemniacza;)?

Awatar użytkownika
kubas
Maniak
Posty: 1183
Rejestracja: 14 lip pt, 2006 10:15 am
Posiadany PUG: rallye
Numer Gadu-gadu: 0
Lokalizacja: Bydgoszcz

Re: Peugeot 205 1.6 Rallye

Post autor: kubas » 15 sty pn, 2018 6:10 pm

jozek pisze:Tylko podświetlanie nie działa czy obrotomierz też? Masz podpięte pokrętło od ściemniacza;)?
Obrotomierz też,tak podpięte.

Wysłane z mojego E6633 przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
moralez
Peugeot 205 Master
Posty: 4869
Rejestracja: 30 sie wt, 2005 3:42 pm
Posiadany PUG: 205......T8, 205 GTI 1.6
Numer Gadu-gadu: 2955602
Lokalizacja: Włocławek
Kontakt:

Re: Peugeot 205 1.6 Rallye

Post autor: moralez » 15 sty pn, 2018 11:03 pm

a kostki ogldales ? moze tam jest przerwa

Awatar użytkownika
kubas
Maniak
Posty: 1183
Rejestracja: 14 lip pt, 2006 10:15 am
Posiadany PUG: rallye
Numer Gadu-gadu: 0
Lokalizacja: Bydgoszcz

Re: Peugeot 205 1.6 Rallye

Post autor: kubas » 29 sty pn, 2018 3:36 pm

Kostki oglądałem, wyglądają ok.
27606257_2024203774263105_2038751491_o.jpg
To jest kawałek wiązki idący do konsoli środkowej, do brązowej kostki chyba była podpięta wiązka idąca do zegarka itd, którą wywaliłem - może tak zostać? Żółty i niebieski kabel na foto w termokurczkach to dwa kable od zasilania zapalniczki z którego miałem zrobione zasilanie ładowarki USB. Po podpięciu miernika do tych dwóch kabli zasilania jest brak :(
27604663_2024203730929776_1970781312_o.jpg
Brązowa kostka jest jakimś punktem zbiorczym? To jest przykręcone od spodu do deski rozdzielczej, na masę to to nie wygląda. Po odpięciu tego na początku nie było podświetlenia panelu sterującego nawiewem. Obecnie w żadnej sytuacji nie ma takiego podświetlenia...
Żółta kostka sobie wisi, nie jest do niczego wpięta, sprawdzając miernikiem jest połączeniem między tą kostką a żółtym kablem od zapalniczki oraz z żółtym kablem od obrotomierza. To jest masa? Może ten kabel nigdzie nie jest podpięty i dlatego brakuje podświetlenia i nie działa obrotomierz?
27535401_2024203637596452_995879026_o.jpg
Tutaj na foto pojedynczy zielono żółty kabel wpięty do kolumny kierowniczej, w to miejsce wpiąłem brązową kostkę ze zdjęcia powyżej. Czy w tym miejscu powinno być wpięte coś jeszcze?
27399729_2024203700929779_187554920_n.jpg
Ostatnie zdjęcie z podłączonym ściemniaczem + pojedynczy kable nie podpięty do niczego innego. Ktoś wie od czego to jest ? :)

Dziękuję za pomoc wszystkim którzy tutaj zaglądają :D

Awatar użytkownika
kubas
Maniak
Posty: 1183
Rejestracja: 14 lip pt, 2006 10:15 am
Posiadany PUG: rallye
Numer Gadu-gadu: 0
Lokalizacja: Bydgoszcz

Re: Peugeot 205 1.6 Rallye

Post autor: kubas » 29 sty pn, 2018 3:47 pm

Co do podświetlenia mam jeszcze jeden pomysł, przełącznik zespolony świateł, od pewnego czasu w trakcie jazdy gasło podświetlenie i wtedy pomagało wyłączenie i włączenie świateł. Może to padło do reszty i tylko przypadkowo razem z obrotomierzem? Co ma ten przełącznik do podświetlenia zegarów?

Awatar użytkownika
helterskelter
Junior
Posty: 189
Rejestracja: 31 lip czw, 2008 6:02 pm
Posiadany PUG: 205 xad lux; 205 GTI export
Numer Gadu-gadu: 0
Lokalizacja: WP

Re: Peugeot 205 1.6 Rallye

Post autor: helterskelter » 29 sty pn, 2018 8:53 pm

kubas pisze: Żółta kostka sobie wisi, nie jest do niczego wpięta, sprawdzając miernikiem jest połączeniem między tą kostką a żółtym kablem od zapalniczki oraz z żółtym kablem od obrotomierza. To jest masa? Może ten kabel nigdzie nie jest łemodpięty i dlatego brakuje podświetlenia i nie działa obrotomierz?
Tutaj na foto pojedynczy zielono żółty kabel wpięty do kolumny kierowniczej, w to miejsce wpiąłem brązową kostkę ze zdjęcia powyżej. Czy w tym miejscu powinno być wpięte coś
Żółta kostka to masa i powinna być wpięta do kolumny kierownicy, natomiast brazowa kostka chyba powinna isc do tej zbiorczej brązowej, przykreconej do deski, odpowiadającej za "+" po włączeniu świateł. Zdaje się, że w temacie u Jaremy wklejałem odpowiedni schemat, niestety obecnie jestem poza domem przez kilka dni i nie mam możliwości doklejki tego diagramu.

ODPOWIEDZ