Zatem nadzeszła pora na mnie i trzeba pokazać trochę auto. 205 kupiłem w listopadzie 2014 można powiedzieć ,że zupełnie przypadkowo. Szukałem czegoś niedrogiego z automatyczną skrzynią biegów i takim cudem trafiłem na ogłoszenie sprzedaży ,które natychmiast mnie zainteresowało ponieważ ZAWSZE uwielbiałem i chciałem mieć 205. Wracając do samochodu rocznik 1991 silnik 1.6 przebieg 112.000 (ale kto wie jak jest naprawdę) chociaż w schowku znalazłem książeczkę gdzie jeden z niemieckich właścicieli dokładnie notował przebieg, przejechane kilometry podzielone na lata, miesiące ,a nawet poszczególne dni taki "komputer pokladowy" zabawnie to wygląda. Ogolnie czas zimowy był/jest poświęcony na doprowadzeniu do porządku wszystkich elementów mechanicznych dużo tego było poczynając od podstawowych wymian płynów kończąc na naprawie belki - skrzypiała jedna strona. Wizualnie lakier jest dość mocno zmęczony widocznie spękania lakieru dlatego w bliżej nieokreślonej przyszłości chciałbym go poddać odnowieniu. Na fotkach ma założone kołpaki od 106 ,ale na lato już zostały zakupione felgi 13 od roland garros. No i chyba w wielkim skrócie to byłoby na tyle. Jest masę rzeczy ,które chciałbym doprowadzić do ideału zatem codziennie pojawiają się nowe pomysły
Sam byłem zdziwiony jak to wyszło na zdjęciach ,ale uwierz mi maska, dach i tylnia klapa są naprawdę fatalne nie do naprawienia poprzez polerowanie it. Druga sprawa ,że na zdjęciach był świeżo po myciu i woskowaniu... dopieszczaniu