Przemieszczając się pieszo ciągle jedną trasą w końcu zauważyłem pewną smutną 205kę. Ewidentnie zapomnianą przez właściciela. Pozostawiłem karteczkę za wycieraczką z propozycją kontaktu. Kilka minut rozmowy i oględziny zachęciły mnie do zakupu. Młody właściciel bez prawka, dostał od ojca 205ke. Niestety naraził się drogówce i nie zobaczy prawka jeszcze jakiś czas. Cena jest bardzo zachęcająca 500,-. Auto stoi bez aqu i jest to aktualnie jego największy problem o jakim wiem. Ostatnim razem maszyna odpalana rok temu. Z relacji młodego właściciela wynika, że na pewno jest do regeneracji belka i układ wydechowy. Z przodu był wymieniony zderzak, bo oryginał napotkał na przeszkodę i odmaszerował.
Lakier brudny i porysowany, bo auto stoi w sąsiedztwie kontenerów na śmieci. Wewnątrz śmierdzi jak w kabinie EMB145, które stoją przed hangarem w którym pracuję. Okropna stęchlizna bleeee
Mam problem z odszyfrowaniem co to za model 205 i jakie powinien mieć lub jakie miał wyposażenie.
Z tego co zobaczyłem:
- blenda czerwona odblaskowa z tyłu z logiem 205 GTI (popękana)
- elektryczne szyby z przodu
- uchylne szybki z tyłu
- szyberdach manualny
- gaźnik
- skrzynia automatyczna
Udało mi się sprawdzić auto w bazie danych i oto co uzyskałem:

Czy jest jakiś guru na forum mający moc sprawdzania nr vin auta i wyciągnie więcej informacji niż ja?