Z XS'a do XS'a :)
- scaliburgreg
- Junior
- Posiadany PUG: 205 XS TU3S 88'
- Numer Gadu-gadu: 5932746
Re: Z XS'a do XS'a :)
Co masz dokładnie na myśli?
Wiem, że mogą być problemy na przeglądzie, ale i na to mam już sposób, więc się nie przejmuję.

-
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: Dużo 205 & Partner V6
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
Teoretycznie instalacja LPG powinna być sterowana elektronicznie. Nie dotyczy to tylko silników na gaźniku
Mój pługi bez problemu przechodziły przeglądy na I generacji przy monowtrysku.

Jest Ci smutno? Jest Ci źle? Wsiądź do puga, przejedź się!
Określenie "Poranny poprawiacz nastroju" nabiera nowego znaczenia...
Naprawy, modyfikacje, remonty 205 i nie tylko
https://www.facebook.com/205renovation/
Określenie "Poranny poprawiacz nastroju" nabiera nowego znaczenia...

Naprawy, modyfikacje, remonty 205 i nie tylko

- mlody333
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: Był 205, 307 jest 106 TU1JP oraz 207 TU5JP4
Panowie przecież w pl przechodzą przegląd samochody, które nie są w stanie być wypchnięte garażu, a czasem nawet nie istniejące. Chyba każdy to wie, więc taki mały szczegół jak blos to żaden problem
- krzyska
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: Forever, Griffe, Honda CB125Twin 1978, Alfa Romeo 147JTDm, P207UjemnieDynamiczny, Patriot KS90
Jeśli auto posiada elektroniczny wtrysk. To ze przeglady techniczne sa dziurawe niczym nasze drogi to inna rzecz. Diagnosta patrząc na blosa i tak nie wie z czym ma do czynienia.grzesiek309 pisze:Teoretycznie instalacja LPG powinna być sterowana elektronicznie. Nie dotyczy to tylko silników na gaźniku![]()
Jakiej wydajności masz zamontowany parownik?
GTI_Efekt Masy 
- scaliburgreg
- Junior
Gdy miałem problem z tą zgubioną śrubką od składu mieszanki podjechałem do najbliższego warsztatu tylko by podpytać mechanika co to może być. Koleś zaglądając pod maskę zrobił wielkie oczy, bo właśnie poznał nowe dla siebie urządzenie. Więc realia mamy jakie mamy
105 lub 110 hp jest na nim napisane, nie pamiętam teraz, muszę sprawdzić

105 lub 110 hp jest na nim napisane, nie pamiętam teraz, muszę sprawdzić

- scaliburgreg
- Junior
Dzisiejszego dnia XS zabrał mnie i brata na wycieczkę do Radomska w odwiedziny u Ernesta vel Operatora, z którym brat dogadał się na temat zakupu belki i paru innych rzeczy. Przy okazji poznał już drugie w swoim życiu 205 Rallye, co nie mogło się obyć bez pamiątkowych fotek.
Pozdrawiam

Pozdrawiam

-
- Maniak
- Posiadany PUG: 205 xs
Miło było poznać i przy okazji zrobić mini spot janktajmerów . A XS fajniutki tylko głośny ! 

- scaliburgreg
- Junior
Dziś zapuszkowałem z powrotem filtr powietrza, bo nawet przy obecnych temperaturach się grzał łapiąc za dużo ciepłego powietrza z komory silnika.
Edit:
Po dwóch dniach jazdy z filtrem w puszce mogę powiedzieć, że odbiło się to w zauważalny sposób in + na osiągach
Czemu wcześniej nie docierało do mnie, że to nie stożek i rozgrzane powietrze pod maską mu nie służy 
Edit:
Po dwóch dniach jazdy z filtrem w puszce mogę powiedzieć, że odbiło się to w zauważalny sposób in + na osiągach

- scaliburgreg
- Junior
Zrobiłem sobie i XSowi świąteczny prezent montując stary/nowy tłumik, który przeżył małą przygodę. Najpierw jeździł ze mną w moim czerwonym XSie. Na początku roku sprzedałem go koledze Michałowi z Ostrowa, ale ten nie mógł go dopasować w swoim Automatic'u i niedawno tłumik wrócił do mnie. Połączony z grubą końcówką zdjętą z przelotu wygląda jak dla mnie świetnie i udało mi się go idealnie spasować w dokładkę
Auto w końcu jest ciche w trasie, a groźnie warczy jedynie z gazem w podłodze.

- scaliburgreg
- Junior
Nowe zabawki
Tarcze Brembo Max 266mm, o których wspominałem wiele razy. Klocki Ferodo FDB540 kupione okazyjnie. A ze względu właśnie na cenę nie zdecydowałem się na serię DS Performance. Poza tym i tak nie wykorzystałbym ich możliwości

Tarcze Brembo Max 266mm, o których wspominałem wiele razy. Klocki Ferodo FDB540 kupione okazyjnie. A ze względu właśnie na cenę nie zdecydowałem się na serię DS Performance. Poza tym i tak nie wykorzystałbym ich możliwości

- HideoOSW
- Junior
- Posiadany PUG: 205 Winner PTS / 205 GTI
- Kontakt:
Musimy przymierzyć czy zaciski wejdą pod moje stalówki 14" 5,5 et18, ale powinny spokojnie wejść
.

-
- Maniak
- Posiadany PUG: 205 xs
Wejdą 

- scaliburgreg
- Junior
Mój wóz przeszedł zabieg w ubiegłym tygodniu. Dostał nową uszczelkę głowicy, zaworów, kolektorów i wałka. Głowica została oczywiście splanowana razem z całą resztą drobnych czynności.
Efekt taki, że już nie zostawiam za sobą białej chmurki
Efekt taki, że już nie zostawiam za sobą białej chmurki

- scaliburgreg
- Junior
W ostatnim czasie wymieniłem w aucie magiel, prawą końcówkę drążka, bo ukatrupiłem ją przy wymianie przekładni oraz założyłem koła na lato - felgi pomalowałem na złotawy brąz. Zawsze podobały mi się grafitowe, ale w moim przypadku zlewały by się z nadwoziem, więc zrobiłem coś co jak dla mnie fajnie kontrastuje. Efekt wyszedł taki, że ludzie szturchają się łokciami na ulicy, żeby przyjrzeć się co to właśnie jedzie
Na fele założyłem Yokohamy Parady Spec 2. Dwie zupełnie nowe i dwie używki w rozmiarze 195/50R15.
Fotki na szybko robione po montażu kół i myjce bezdotykowej. Jak go porządnie umyję i nawoskuję zastąpie je lepszymi

Fotki na szybko robione po montażu kół i myjce bezdotykowej. Jak go porządnie umyję i nawoskuję zastąpie je lepszymi