Jak dla mnie są Tylko dwa sensowne rozwiązania
1.Najlepszym rozwiązaniem są zaciski z 1.9 GTI plus tarcze ,ale nie wiem czy się mieszczą w 14".
2.Zaciski z 306 S16 plus tarcza 283mm ,ale to na pewno się nie mieści w 14"
zaciski z gti beda obcierac o 14 z 1,6. Wystarczy delikatnie podszlifowac zacisk i problem znika.
Co do tych wibracji to moze zaloz kola z auta w ktorym nie ma takich wibracji. ALbo odwrotnie zaloz swoje kola w innym samochodzie w ktorym nie ma tego problemu.
Niestety czasem sprzet ktorym wywaza sie kola pozostawia wiele do zyczenia.
Pomyślę nad felgami 15" ale jeszcze nie teraz ;]
Może faktycznie założę z 1,9GTI a delikatnym szlifem.
Stałem przy maszynie do wywarzania, wyglądała na nówkę, no ale może faktycznie macie rację, że to przez złe wywarzenie...
Dziękuje za rady
Nówka nie znaczy dobra Poza tym wyważać koła też trzeba umieć.
Jest Ci smutno? Jest Ci źle? Wsiądź do puga, przejedź się!
Określenie "Poranny poprawiacz nastroju" nabiera nowego znaczenia...
Naprawy, modyfikacje, remonty 205 i nie tylko https://www.facebook.com/205renovation/
Jest tak jak pisze DJPreZes zaciski z 1,9 GTI i felgi z 1,6 GTI pasują bez problemu jest nawet dość miejsca pomiędzy zaciskiem i felgą.Sprawdzone w mojej 205. Także zakładaj zaciski z 1,9.
A tak BTW, zawsze chciałem takiego DTurbo
To już wiem, też mam SL więc nie powinno być problemów
Wie ktoś może, czy da się przerobić podświetlenie zegarów z "od góry" na "od tyłu"? :)Bo nie podoba mi się takie rozwiązanie. Już i tak wrzuciłem listwę diod zamiast oryginalnego podświetlenia, razem z potencjometrem, ale i tak jest nie do końca po mojej myśli ;]
owszem, tylko trzeba zalozyc zegary z gti i tylko obrotomierz musialbys przelozyc z tych co masz i skale przerobic.
Ewentualnie zegary z BX mozna zalozyc(obrotomierz od diesla i podwietlenie od spodu) tylko niestety dizajn juz nie ten.
moralez pisze:Czyli zgadza sie. problem jest gdy ma sie SMR
Też tak myślałem, dopóki przy zaciskach Girlinga z 1.9 i zwrotnicy z TU3M nie założyłem kompletu 14" Speedline (tak, na pewno Speedline, nie SMR).
Jarzmo zacisku szybko odznaczyło ślad wewnątrz felgi. Po lekkim szlifie zaczęły pasować.
Niech to będzie wyjątek, który burzy regułę
moralez pisze:owszem, tylko trzeba zalozyc zegary z gti i tylko obrotomierz musialbys przelozyc z tych co masz i skale przerobic.
Ewentualnie zegary z BX mozna zalozyc(obrotomierz od diesla i podwietlenie od spodu) tylko niestety dizajn juz nie ten.
Mam licznik z BX TurboDiesel, więc obrotomierze będzie dobrze wyskalowany.
"dizajn" kwestia gustu