CTI by RafGentry

Prezentacje posiadanych 205tek, krótkie opisy, historia i zdjęcia posiadanych samochodów.
Awatar użytkownika
MiceK
Maniak
Posiadany PUG: MG ZR 1.4 16v
Numer Gadu-gadu: 1295187
Kontakt:

Re: CTI by RafGentry

Post autor: MiceK »

Para, jak mi sprezentujesz to bardzo chętnie :P U mnie w portfelu takie pustki teraz, że nawet na rozrząd z wymianą nie mam 8)7
parking lotnisko modlin http://lotnisko-modlin.org/
taxi lotnisko modlin http://taxitransfer24h.pl/
Awatar użytkownika
yogurt
Uzalezniony
Posiadany PUG: THP
Numer Gadu-gadu: 3691207

Post autor: yogurt »

moim zdaniem wysokosc stock'owa jest OK, wszak to nie golf GTI w dżerman stajlu 8)
Awatar użytkownika
MiceK
Maniak
Posiadany PUG: MG ZR 1.4 16v
Numer Gadu-gadu: 1295187
Kontakt:

Post autor: MiceK »

Co Wy się tak czepiacie tych Golfów 8)7 Gleba wygląda korzystnie w każdym aucie, a na pewno w 205.
parking lotnisko modlin http://lotnisko-modlin.org/
taxi lotnisko modlin http://taxitransfer24h.pl/
Awatar użytkownika
Manwe
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205 lacoste'86, 205 gti ph1'87, 309 ph1 3d graffic'89, citroen ax ph1'86, citroen bx ph1'86
Numer Gadu-gadu: 7424729
Kontakt:

Post autor: Manwe »

rafa moje zdanie znasz :wink: , a po Krakowie na takiej glebie to jeszcze nie problem, mimo że drogi wcale nie coraz lepsze 8)7 to da się te 80 :P
Obrazek
szukam zderzaków z green'a, lacoste'a, białego cj lub open'a
przygarne silnik ET3, gumowy spojler tylnej klapy Peugeot 309 gti, licznik z obrotomierzem z bx'a ph1
Awatar użytkownika
RafGentry
Moderator
Posiadany PUG: GTI Griffe, GTI LeMans, GTI, CTI, XRD, XS, Indiana, 405 STDT
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

Post autor: RafGentry »

Z radością odgrzebuję temat po wielu miesiącach!
Wczoraj cały dzień towarzyszyło mi CTI. Pojechałem nim na pocztę, po odbiór koszulek i w sto innych miejsc. Większość czasu jeździłem bez dachu i przypomniałem sobie, jaka to NIESAMOWITA frajda... Cieszę się, że mam to auto. Właściwie to poza rozładowanym akumulatorem po zimie (z mojej winy - zostawiłem włączoną lampkę) i drobną regulacją obrotów (thx Józek _O_ ), nie trzeba było przy nim nic robić. Wyrównałem ciśnienie w oponach i srruu na miasto!
Reakcje napotkanych ludzi - bezcenne. Naprawdę ten wóz wzbudza sympatię. Najlepszy był zmęczony życiem koleś z prestawionym w okolice oka nosem, którego puściłem na pasach. Zatrzymał się, zmierzył wzrokiem i zasalutował z wyrazem uznania na twarzy, jakiego dawno nie widziałem :D
Później zaczepiali mnie jacyś turyści z opolszczyzny w tuningowanej Civic Coupe, a ma koniec dnia napotkałem fajne Clio 16v.

Oczywiście zrobiłem tyle fotek, że nie wytrzymałyby tego serwery forum, więc na razie wrzucam tylko to ujęcie:
!a558701_277563962322859_105027206243203_602574_1579495664_n.jpg
Awatar użytkownika
leon
Junior
Posiadany PUG: biały i szybki

Post autor: leon »

Fotka konkret _O_ do następnego kalendarza jak nic.
"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere"
Awatar użytkownika
RafGentry
Moderator
Kontakt:

Pewnie będą inne, może nawet lepsze. W tym roku zamierzam trochę więcej pośmigać bez dachu nad głową :)

A tutaj parę fotek z pierwszego porządniejszego wietrzenia w ubiegły wtorek...
Resize of 100_9591.JPG
Resize of 100_9618.JPG
Resize of 100_9589.JPG
Resize of 100_9610.JPG
Resize of 100_9594.JPG
Resize of !100_9606.jpg
Resize of 100_9629.JPG
Resize of 100_9628.JPG
Resize of 100_9647.JPG
Awatar użytkownika
RafGentry
Moderator
Kontakt:

Dziś był dzień poświęcony CTI. Jako, że zbliża się trip, postanowiłem zrobić mu przegląd, który przeszedł bez najmniejszego problemu i odstawić do serwisu.
Jakoś tak się ostatnio składa, że okoliczne ASO bardzo chętnie witają mnie w swoich progach, więc i tym razem skorzystałem z oferty i zdecydowałem się na wymianę oleju, filtrów i rutynowy przegląd. Auto odbiorę w piątek i zobaczę, co dokładnie zostało zrobione.
Resize of 100_9946.JPG
Resize of 100_9942.JPG
Po drodze z przeglądu do ASO postanowiłem jednak zajrzeć w jeszcze jedno miejsce. Przeczucie mnie nie myliło. Po dotarciu na dobrze ukryte podwórko zastałem tam... brata bliźniaka mojego CTI :)
Resize of 100_9939.JPG
Resize of 100_9938.JPG
Resize of 100_9936.JPG
Okazało się, że właścicielem auta jest mechanik, który dobre cztery lata temu robił mi belkę i sprzęgło w moim pierwszym Gentry. Wtedy miał 104-kę (nadal ma, ale auto stoi ze skorodowaną podłogą), ale później kupił białe CTI 1,6.
Auto z 1987 roku, ale już z nową deską. Po lakierowaniu na oryginalny kolor EWL, uszyty nowy dach w Lublinie, zrobiona belka i generalnie ogarnięty szereg spraw mechanicznych.
Samochód śmiga na co dzień i sprawuje się bardzo dobrze. W długi weekend właściciel wybrał się nim na ryby w towarzystwie wspólnika, z którym razem prowadzi warsztat. Co ciekawe - kolega też ma 205-tkę. Rolanda Garrosa Phase II, którego spotkałem parę tygodni temu w Krakowie.
Resize of 100_9697.JPG
Panowie widząc dwa niemal identyczne CTI obok siebie dostali nagle oczopląsu i porzucili robotę, choć na podośnikach prężyły się samochody klientów. Prawie godzinę gadaliśmy do 205-tkach i ogólnie poczciwej francuskiej motoryzacji z lat 80-tych. Na koniec panowie zaserwowali mi jeszcze istne fatality. Zaprowadzili mnie do biura, gdzie stał taki oto regał:
Resize of 100_9931.JPG
Resize of 100_9934.JPG
Resize of 100_9935.JPG
Resize of 100_9933.JPG
Po takim widoku wzruszenie odebrało mi mowę i tym razem to ja dostałem oczopląsu. Zrobiłem tylko parę pamiątkowych fotek, wymieniłem numerami telefonu i ruszyłem w swoją stronę.
grzesiek309
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: Dużo 205 & Partner V6
Kontakt:

Post autor: grzesiek309 »

Niezła kolekcja francuzów w różnej skali 8)
Jest Ci smutno? Jest Ci źle? Wsiądź do puga, przejedź się!
Określenie "Poranny poprawiacz nastroju" nabiera nowego znaczenia... :D
Naprawy, modyfikacje, remonty 205 i nie tylko ;) https://www.facebook.com/205renovation/
Awatar użytkownika
xonax
Junior
Posiadany PUG: 309 gti, audi b2 coupe
Numer Gadu-gadu: 1366687
Kontakt:

Post autor: xonax »

raf podziwiam za odwage oddac puga do aso :) pamietaj tam nie ma wtyczki obd nie wiadomo czy sobie chlopaki poradza ;) takie auta oddaje sie do zaufanego mechanika ! a tak nawet nie wiesz czy ci olej wymienia
LENC AUTO Części do Samochodów Francuskich Citroen Peugeot Renault
Opole ul. Mieszka I-go 11
tel. 77-4367001
gg 1366687
www.lencauto.pl
sklep@lencauto.pl
Awatar użytkownika
RafGentry
Moderator
Kontakt:

Tym razem niezbyt dobre wieści w temacie CTI.
Wieczorna niedzielna wyprawa kabrioletem w okolice miasteczka studenckiego AGH skończyła się małym zdewastowaniem auta.

Komuś wyraźnie nie spodobało się, że parkuję w tamtych rejonach. Nawiasem mówiąc stojąca przede mną Skoda Fabia i Peugeot 107 również nie przypadły wandalowi do gustu.

Szczęściem w nieszczęściu jest to, że nikomu nie przyszło do głowy rysowanie lakieru gwoździem, ani rozcinanie brezentowego dachu.

W sumie nie ma się czym chwalić,ale nie polecam parkowania w okolicach Chodoweckiego, czy Goetla.
2mouse
Peugeot 205 Master

Post autor: 2mouse »

Ubić!... I wypatroszyć... I na słońce, niech wysycha na przestrogę... :evil:

Co zrobili?
Awatar użytkownika
Orfister
Moderator
Posiadany PUG: Peugeot 205 CTI
Numer Gadu-gadu: 2690638
Kontakt:

Post autor: Orfister »

Powiem tak - Skurwysyństwo., pamietam juz tu kiedyś komuś na forum w warszawie cabrio spalili..była taka akcja, daawno temu.

raf, mów co się stało :(
Awatar użytkownika
RafGentry
Moderator
Kontakt:

AUto zostało przekopane przez jakiegoś buca. Studencka horda to nie była raczej, bo uszkodzone zostały auta parkujące obok pewnej posesji.

Muszę znaleźć nowe ramię wycieraczki wraz z plastikiem maskującym śrubę, sprawdzić czy nie ucierpiały lusterka no i przykręcić tablice rejestracyjne, które ktoś mi wyrwał ze zderzaka razem ze śrubami.
Awatar użytkownika
Orfister
Moderator
Posiadany PUG: Peugeot 205 CTI
Numer Gadu-gadu: 2690638
Kontakt:

Post autor: Orfister »

Co za bezmózgi - ale pociesze Cie, mi tez kiedyś skopano drzwi od CTI - ot tak dla zabawy :|
ODPOWIEDZ