Legenda o Rolandzie by pszemeq

Prezentacje posiadanych 205tek, krótkie opisy, historia i zdjęcia posiadanych samochodów.
pszemeq
Uzalezniony
Posiadany PUG: Roland Garros
Numer Gadu-gadu: 1459401

Legenda o Rolandzie by pszemeq

Post autor: pszemeq »

No to może ja też założę swój temacik.

Moja zabawa z 205 zaczęła sie jakieś 1.5 roku temu, jako młody kierowca z niedługim stosunkowo stażem za kierownicą, odłożywszy sobie sumkę pieniędzy która spokojnie starczyłaby na jakieś młodsze autko, zacząłem wertować alledrogo, otomoto i tym podobne portale, szperanie w ogłoszeniach miejscowych handlarzy również spędzało mi sen z powiek. Od początku jednak nosiłem sie z zamiarem zakupu (wielu mnie zabije :) ) jakiegoś szmelcwagena a dokładniej rzecz ujmując golfa 2 generacji najlepiej gti (gdybym go kupił pewnie robiłbym to samo co z 205), no ale sprawa sie rozeszła po kościach, po jakimś tygodniu przerwy szukałem znów. Tak kumplowi z pracy opowiadałem o moich perypetiach z poszukiwaniami upragnionych 4 kółek on powiedział mi że nie niedaleko jest do sprzedania jakiś peugeot, se myśle: ee tam jakiś francuz przecie to są rupiecie. Ale jako że jestem osobnikiem nader ciekawskim postanowiłem wybrac sie z ojcem ogladać, przyjazd na miejsce (5 km od mojego miejsca zamieszkania) zobaczyłem jakieś zielone padło, rzut oka pod spód i szok 91' i taki zdrowy, zszokowany dostałem kluczyki i udałem sie na test drive, środek fajny se myśle tylko zaniedbany, pewnie ktoś jak był samochód jeszcze w niemcowni sobie zrobił taką tapicere pomyślałem. Wróćmy jednak do samych odczuc podczas jazdy, skręt w prawo: grrr, skręt w lewo: grrr, diagnoza przegóby no nic podbuzeruje sie, deptamy hamulce a tu kiepska reakcja, no pewnie klocki i tarcze pomyślałem, wjazd na kanał w pracy i oczywiście zbórka konsylium lekarskiego, orzeczenie po 30 min walenia pięściami, dłubania śrubokrętami i kopania było jedno: bierz to. No i tego samego dnia wieczorem stanął pod moim domem. Następny dzień, oczywiście zakupy 700 stów na dzieńdobry, złapałem sie za głowe ale pomyślałem, podrobie i sie sprzeda. I tak już podrabiam ponad rok, codziennie to auto mnie zaskakuje, codziennie jestem szczęśliwy że go mam, o perypetiach z zaciskami, belką tylnią remontem silnika, lakierowaniem i tym podobnymi bzdetami nie będe was już katował bo sie już dość naczytaliście tego za długiego i nudnego jak flaki z olejem eseju o rozterkach nad kupnem jakiegoś strucla. Wielu już miało okazje poznać moje maleństwo i myśle że wielu jeszcze pozna, szału nima ale mnie tam dobrze z nim 8)7

Zimowa seszyn już po lakierowaniu jeszcze na starych halogenkach.:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Niestety nie posiadam fot sprzed lakierowania zeby zaprezentować w jakim był stanie pierwotnie, wielu widziało jak samochód wyglądał przed lakierem w bieszczadach, co do wykonania nie mam zastrzeżeń jednak moge sie przyczepić do jakości nie którch elementów ale i to ulegnie zmianie niebawem :)
Myśle że w miarę jakichś prac i udoskonaleń bede was informował o efektach.

ps. sory za miniatury ale foty są stosunkowo spore.
Awatar użytkownika
grzechuuu205
Maniak
Posiadany PUG: 1.9 GTI XU9JAZ
Numer Gadu-gadu: 2800082

Re: Legenda o Rolandzie by pszemeq

Post autor: grzechuuu205 »

podobnie mialem z zakupem mojego look-a, chcialem Golfa a kumpe mi powiedział ze niedaleko stoi 205tka, i tez z ciekawisci pojechał no i wziołem :)
Największa radość z jazdy GTI - gdy stal pare miesiecy w garazu :) :)
Obrazek
Awatar użytkownika
RafGentry
Moderator
Posiadany PUG: GTI Griffe, GTI LeMans, GTI, CTI, XRD, XS, Indiana, 405 STDT
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

Post autor: RafGentry »

Jak ktoś nie wie, jak RG prezentował się na tripie, to służę zdjęciami z Bieszczad autorstwa mojej współpasażerki Joanny :)
Resize of DSC01268.JPG
Resize of DSC01295.JPG
Resize of DSC01313.JPG
Resize of DSC01322.JPG
Była jeszcze fotka, jak Pszemeq bezczelnie wystawiał przez szyberdach wino "Bieszczady", ale oczywiście wyszła nieostra :P
Awatar użytkownika
Para
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: najlepszy
Numer Gadu-gadu: 1559591
Kontakt:

Post autor: Para »

Widzialem na wlasne oczy i to zdecydowanie najladniejszy Garros jakiego kiedykolwiek widzialem :)

Nowy lakier na Garrosie robi niesamowite wrazenie. Tylko pozazdroscic. Ciesze sie, ze zamiast Golfa przygarnales Garrosa, Golfow jest miliony i pewnie zginalby ci w ruchu ulicznym bez zadnego problemu. Garros za to swietnie sie prezentuje i to przeciez nie byle jaka wersja :D

PS: Musimy sie ustawic na nastepny mini spot, musimy sie rozliczyc _O_
Peugeot 205 GTI S16 - Galeria
Peugeot 205 GTI GTI6 2.0 - Galeria
Megane Coupe 1.4
Obrazek
NIE PYTAJ CO KLUB MOŻE ZROBIĆ DLA CIEBIE, TYLKO CO TY MOŻESZ ZROBIĆ DLA KLUBU
Awatar użytkownika
Altowiolistka
Uzalezniony
Posiadany PUG: 205 1.9D forever

Post autor: Altowiolistka »

w końcu założyłeś temat swojego autka:) autko wcale nie jest takie złe jak Pszemek pisze, powiedziałabym nawet ze jest baaardzo fajne:) miałam przyjemność jechania w jego autku na bieszczadzkim tripie:) mam nadzieje ze bedziesz co i rusz dodawal zdjecia i różne info zwiazane ze zmianami w autku:) 3mam kciuki!

p.s. czy możesz napisac ile dales za polozenie lakieru? i czy tylko zewnatrz czy cala buda byla rozbierana i malowana? w sensie wszystkie zakamarki tez? jak nie tu to poprosze na priv..chcialabym wiedziec z czystej ciekawości:)
pszemeq
Uzalezniony

To żadna tajemnica, malowanie wyszło mnie 3 kafle, karoseria rozbierana była do gołego, szyby, uszczelki i tym podobne pierdoły, cała buda + drzwi w środku i ranty tzn progi wewnątrz i bagażnik, nie maloawana była tylko maska od strony silnika i komora silnika. Jest troszeczke do poprawienia ale to wina tego że mój lakiernik był w szpitalu przez 2 tyg a samochodem zajmował sie jego syn i w pewnych miejscach sie młody nie spisał dlatego poprawki i niedociagnięcia mam w cenie tylko musze czas znaleźć żeby zostawić autko.
Awatar użytkownika
Altowiolistka
Uzalezniony
Posiadany PUG: 205 1.9D forever

Post autor: Altowiolistka »

dzięki za info
Awatar użytkownika
Kamkiler
Maniak
Posiadany PUG: 205 TCTi
Numer Gadu-gadu: 3470719

Post autor: Kamkiler »

Samochodzik wymiata , silnik złożony na dobrych częściach , chodzi jak seria a może nawet ciut lepiej .Wiem bo prowadziłem ,ogólnie całe autko bomba :) jak dla mnie
Czeka nas jeszcze duzo pracy http://www.kamkiler.205.pl
Awatar użytkownika
Pluto
Maniak
Posiadany PUG: Audi A4 Quattro Avant
Kontakt:

Post autor: Pluto »

Zawsze Garros mi się marzył :)
Opel Vectra 1.6 75KM '91 -> Peugeot 205 Look 1.1 60KM '91 Obrazek -> Peugeot 106 Hasseröder 1.4 75KM '98 Obrazek @ Peugeot 106 Hasseröder 1.6 105KM '98 Obrazek
Awatar użytkownika
DJPreZes
Moderator
Posiadany PUG: Roland Garros/307
Numer Gadu-gadu: 2516096

Post autor: DJPreZes »

Mi też, ale albo trafiłem na "stjuningowane coś", albo na trupa z fotelami poklejonymi taśmą i skrzynią w stanie rozkładu, albo "Look(s like RG)".. Jak trafiłem na jedną perełkę której jedyną wadą była lekko pęknięta przednia podkładka, to właściciel chciał za niego...7000 8)7 8)7 8)7
Peugeot 205 Roland Garros Cabrio
Obrazek
Zywik
Maniak
Posiadany PUG: Citroen Xsara Picasso & Peugeot Tepee
Numer Gadu-gadu: 10911568
Kontakt:

Post autor: Zywik »

Świetny garros a najbardziej podoba mi się twój pomysł na tapicerkę ;)

poduszka stajl :)
houk Przemek!
Ostatnio zmieniony 06 kwie wt, 2010 11:18 am przez Zywik, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
RafGentry
Moderator
Posiadany PUG: GTI Griffe, GTI LeMans, GTI, CTI, XRD, XS, Indiana, 405 STDT
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

Post autor: RafGentry »

Pszemeq to jedyny znany mi klubowicz, który ma w swoim Pugu oryginalny tylny dywanik!
Zamierzam kiedyś taki sobie uszyć! :D
Resize of 103_6201.JPG
Awatar użytkownika
Roland_KrK
Junior
Posiadany PUG: 205 Roland Garros
Numer Gadu-gadu: 3290009

Post autor: Roland_KrK »

No nie przesadzaj Raf ja też miałem takie dywaniki :wink:
Junior
Posiadany PUG: sie mota zmota
Numer Gadu-gadu: 3116894

Post autor: chaos »

mam 2 takie dywaniki jak by ktoś chciał ;)
sygnatura usunięta ze względu na pokazywanie nagich pośladków i pięknych dorodnych piersi...
pszemeq
Uzalezniony

Zywik pisze:Świetny garros a najbardziej podoba mi się twój pomysł na tapicerkę ;)

poduszka stajl :)
houk Przemek!
Maćku ten patent odszedł w niepamięć już dawno, ale może na tripa zamontuje go specjalnie dla Ciebie.

Ale i tak twój Cabrio jest moim Garrosowym ideałem.
ODPOWIEDZ