Junior 1.0 1991

Prezentacje posiadanych 205tek, krótkie opisy, historia i zdjęcia posiadanych samochodów.
Awatar użytkownika
Muppet
Nowicjusz
Posiadany PUG: Junior 1.0
Numer Gadu-gadu: 13830997

Junior 1.0 1991

Post autor: Muppet »

Pewnie przez was wyczekiwany przeze mnie temat, jest to Juniorek kupiony od pierwszego właściciela, który go kupił w Francji i przyjechał aż do Polski, z udokumentowanym przebiegiem aż wrażenie na mnie to zrobiło. Lew stał nie daleko bo aż kilka metrów od miejsca gdzie mieszkam, i od długiego czasu na nie go zerkałem, bo stał i stał. To prawda bo przebieg ma 119 tyś. Wkońcu dorwałem właściciela, nie jaki starszy Pan, który sprzedał mi go za 1100 zł i łzami w oczach. Przez ten czas co go robiłem bacznie mnie obserwował i pomagał przy nie których rzeczach. Wymienione został układ hamulcowy(kable, pompa klocki, tarcze, bęben) amortyzatory, przeguby, pasek klinowy, filtry wszystkie. Został przede wszystkim umyty gdzie trwało to aż kilka dni, od różnego rodzaju specyfików aż do głupich sposobów żeby biały lakier nabrał bieli :) Reszta na zdjęciach.
Załączniki
9.jpg
8.jpg
7.jpg
6.jpg
5.jpg
4.jpg
3.jpg
2.jpg
1.jpg
Awatar użytkownika
RafGentry
Moderator
Posiadany PUG: GTI Griffe, GTI LeMans, GTI, CTI, XRD, XS, Indiana, 405 STDT
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

Re: Junior 1.0 1991

Post autor: RafGentry »

Fajny Juniorek. Mało ich w klubie, bo to słabo wyposażona wersja, w dodatku 5-drzwiowce nie są u nas zbyt lubiane. Tym bardziej trzeba docenić fakt, że zaczynasz przygodę z 205 właśnie od tej wersji :)

Plus za oryginalne kołpaki. Zmień grill na biały i śmigaj, aż mu się koła ukręcą _O_
Awatar użytkownika
Muppet
Nowicjusz

Przedni zderzak zmieniam, ale co do grilla to chyba zostawię, ma ten urok :P
Awatar użytkownika
aver
Junior
Posiadany PUG: XTD
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: aver »

Ładny bolasek :P Zostawiasz go tak jak stoi i bedzie dziennie użytkowany? Czy zamierzasz doprowadzic do perfekcji, a nawet poprawić troche fabryke, uzbogacając co nie co :Y :Y :W
Awatar użytkownika
Muppet
Nowicjusz

Oczywiście że go wzbogacę, w środku jak i pod maską, zrobiłem to co najgłówniejsze żeby można było jeździć. Lista rzeczy do zrobienia jest długa, począwszy od wymiany akumulatora kończąc na ... właśnie nie ma końca :P Jak widzicie siedzę cicho i dowiaduje się jak coś zrobić albo tak albo inaczej, podpatrzę i zrobię u siebie :)
Awatar użytkownika
Muppet
Nowicjusz

Panowie mam do was pytanie, mam problem z czujnikiem temperatury wody w chłodnicy żeby załączył się wiatrak, jeśli na krótko działa, a tak to nie załącza to znaczy że wymienić i nie bawić się w wykręcanie i czyszczenie tego, czy wiednak sprawdzić i popsikać preparatem do styków czyszczenia ? Bo gdzie jest ten styk pinowy wygląda na czysty.
ODPOWIEDZ