Teraz Ogólnikowo o aucie : Posiadam Peugeot 205 CJ Cabrio z 1988r. Kupiony 1 msc temu za 1200zł
jest w nim sporo roboty blacharsko-lakierniczej( Rdza na progach {Podłoga zdrowa} i do małych poprawek lakierniczych) i tapicerskiej (tutaj się wujek zajmie dachem i siedzeniami przednimi), poprzedni właściciel dbał o auto tylko mechanicznie . I teraz zaczynają się moje pytania po pierwsze
1. Co zrobić z pękniętą obudową licznika widocznego na zdjęciu i czy będzie pasowała obudowa od zwykłej 205
2. gdzie dokupie nową manetkę lub jak ją odnowić
3.Czy ktoś posiada wnękę na różności od strony kierowcy lub czy ją tak zostawić ??
4. Potrzebuje informacji gdzie dostanę nowe uszczelki pod szyby do drzwi z obu stron bo są w strasznym stanie
4. Jak wyglądają oryginalne głośniki do tego auta lub czy były osłonki na te głośniki
5. czy ktoś wie na co była ta dziura w podszybiu i czy w ogóle była tam oryginalna
6. i teraz najważniejsze pytanie gdzie i od kogo dokupię plastikowe nadkole do mojej 205 ??
7. Jak wygląda korek wlewu oryginalny i czy jeszcze jest gdzieś dostępny u mnie tak wygląda
8. Teraz z innej paki czy dokupię gdzieś oryginalną pompkę paliwa do tego auta jak narazie jest zamontowana od malucha i cieknie ona

Wiem ze jestem laikiem w tego typu sprawach , wiem że powinienem szukać po forum , ale wolę mieć pytania w jednym temacie i odpowiedzi Pozdrawiam Andrzej