Jako 3letni posiadacz peugeota 205 GTI(którego nie będe porównywał) któremu nie założyłem nigdy tematu. Postanowiłem założyć temat nowemu samochodzikowi.
I jeszcze kilka słów na wstępie. Otóż nie lubię kombi i automatów. Uważam też, że jeśli BMW to tylko m power (ale na to mnie jeszcze nie stać) więc wybór padł na 530, 540 lub 535. Znaleźć niestety samochód w dobrym stanie technicznym i balcharskim jest tak samo trudne jak w przypadku GTI.
Ale po kilunastu ogłoszeniach i 2 tygodnaich udało się, szczerze mówiąc straciłem już nadzieję.
A dlaczego BMW? Mój dziadek( który zawsze mi pomagał przy naprawach samochodu) zawsze mówił bmw bmw ... każda śrubka jest wychuchana itp.
Przejdźmy do opisu samochodu.
Jest to manual ale z tempomatem na szczęście.
Silnik suchy, cichy (w kabinie).
Zawieszenie nivo

Rolety przeciwsłoneczne u pasażerów.
Elektryczne lusterka, szyby, lusterko fotochromatyczne.
Klimatyzacja dwustrefowa, nawiewy na nogi pasażerów.
Orginalny m pakiet w postaci zawieszenia, zderzaka, kierownicy i foteli kierowcy i pasażera.
System asc(odcinka gazu przy utracie trakcji) i parkowania.
Elektryczne ustawianie wysokości świateł.
No i komputer który przy każdym odpaleniu pokazuje co nie działa

2 airbagi, temp, stoper i inne pierdoły.
I najważniejsze dla mnie:
W środku jest niewiarygodnie cicho przy 220km na autostradzie prawie nic nie było słychać.
Komfort jest po prostu jest

8 cylindrów z 3litrów i manuala wciska w fotel na każdym biegu. Na bank idzie w 7 do setki.
O przyspieszeniu i jego dźwięku mógłbym napisać osobny temat.
Wiem, że opis brzmi jak mega supremacja BMW ale jestem po prostu bardzo zadowolony

Zdjęcia wrzucę wieczorem.