podtlenek lpg teraz nabiera to sensu. Właśnie mam dylemat czy robić gruntowny remont Xsary razem ze swapem czy kupić inne auto za ok 20K Ale mam troche sentyment do tego autka.
Sprawa jest tego rodzaju, że jak kupisz auto za 20K to i tak będzie coś do zrobienia..wydajesz 20K i nie wiesz co kupujesz...niby fajnie, niby wszystko ok..a tu nagle...wydatki.
A jak masz auto które znasz, to zrobisz je na dobrych częściach i wiesz co masz...
No ale decyzjon musi być Twój.
Orfi, 10-12 w trasie? Niezły wynik bo mój pali 10-11 a sporo lzejszy jest. No ale jeszcze lambda jest padnięta.
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Jest Ci smutno? Jest Ci źle? Wsiądź do puga, przejedź się!
Określenie "Poranny poprawiacz nastroju" nabiera nowego znaczenia...
Naprawy, modyfikacje, remonty 205 i nie tylko https://www.facebook.com/205renovation/
Jesli moge wtracic swoje grosze to 14l lpg pali v6 w 406 na autostradzie przy 200 albo w miescie. A tak do 130 to trzymala 12l. Jak ja tesknie za tym silnikiem..
Zgodzę się z Tobą...silnik mimo iż większy, to relatywnie oszczędniejszy jest...po prostu ma lżej. Z tym, że to spalanie około 14 to tak jak pisałem, były bardzo duże wiatry..a ja w większości jechałem pod wiatr..a że mi się spieszyło, to niestety tak jest..
Średnie spalanie w trybie mieszanym to około 10...12 litrów.
Zobacz , że 205 ka 1.4 pali około 8 litrów LPG...więc pojemność silnika nie wpływa liniowo na spalanie...
Oczywiście mówimy tu baaaaardzo ogólnikowo i o wartościach orientacyjnych.
Żeby nie było..żyję, auto też, co dzień nawija kilometry, powoduje banana na buzi i po zainwestowaniu w nie gruuuubej sakiewki nic się nie psuje...nawet H7 za często nie wymieniam
A na zdjęciu...kolory niby te same..i na tym podobieństwa się kończą