Mam możliwość kupienia pięknych siedzeń i szarej wykładziny z GTI. Problem w tym, że autko stało już jakiś czas i zamokło przez otwartą szybę lał się deszcz. Na wykładzinie zalega woda fotel kierowcy jest dosyć mokry i pojawiają się na nim białe grzybki, szwy zaczynają się rozchodzić od wilgoci. Skóra i materiał są w pięknym stanie i poważnie zastanawiam się nad próbą reanimacji tych foteli. Jakie są moje szanse i jak się za to zabrać i czy wogóle warto.
Mowa o tych fotelach,
Peugeot 205 GTI S16 - Galeria
Peugeot 205 GTI GTI6 2.0 - Galeria
Megane Coupe 1.4 NIE PYTAJ CO KLUB MOŻE ZROBIĆ DLA CIEBIE, TYLKO CO TY MOŻESZ ZROBIĆ DLA KLUBU
Michał, ja miałem podobny przypade z fotelami które siedza teraz u mnie w aucie.
Wstawiłem je do garazu gdzie sobie powoli wyschły i wiosna kiedy było juz ciepło wyprałem i zostawiłem do wyschniecie i powiem ci że nic nie widac żeby cos na nich kiedys było no i nie czuć zadnego sepcyficznego zapachu
205 1.9 Dturbo -> NIE MA OGNIA BEZ DYMU !!! ;P
307 XSI 2.0 HDI ~140KM
407 SW 2.0 HDI 136KM
P.S Nie drażnij lwa!
Jeśli tylko materiał przesiąkł to da się to wyczyścić specjalnymi środkami. Gorzej jak w gąbce zalągł się grzyb
Jest Ci smutno? Jest Ci źle? Wsiądź do puga, przejedź się!
Określenie "Poranny poprawiacz nastroju" nabiera nowego znaczenia...
Naprawy, modyfikacje, remonty 205 i nie tylko https://www.facebook.com/205renovation/
Poszerzenia są. Właśnie się dowiedziąłem, że autko było przywiezione z Australii. Nigdy nie jeździło w Irlandii, został z niego wyjęty silnik i tak sobie stał i deszczyk na niego sikał i psy na niego szczekały.
Jest plan uratowania całego autka, wnętrze chyba pójdzie do mnie jak można je uratować a buda zagości w 205 z silnikiem GTI6
Megane Coupe 1.4 NIE PYTAJ CO KLUB MOŻE ZROBIĆ DLA CIEBIE, TYLKO CO TY MOŻESZ ZROBIĆ DLA KLUBU
Para pisze:Poszerzenia są. Właśnie się dowiedziąłem, że autko było przywiezione z Australii. Nigdy nie jeździło w Irlandii, został z niego wyjęty silnik i tak sobie stał i deszczyk na niego sikał i psy na niego szczekały.
Jest plan uratowania całego autka, wnętrze chyba pójdzie do mnie jak można je uratować a buda zagości w 205 z silnikiem GTI6
sprowadzasz go do polski?
205 1.9 Dturbo -> NIE MA OGNIA BEZ DYMU !!! ;P
307 XSI 2.0 HDI ~140KM
407 SW 2.0 HDI 136KM
P.S Nie drażnij lwa!
Nie, wnętrze idzie najprawdopodobniej do mnie ( JAK MI COŚ PORADZICIE ! ) , a buda idzie do znajomego który jeździ tutaj 205 GTI6 i potrzebuje przełożyć wnętrzności właśnie do tego Australijskiego Miami Blue
Nie wiem ile miałbyś za nie płacić, ale jeśli wyrwiesz je w dobrych pieniądzach, to gdyby nawet w gąbce był grzyb to zawsze taką gąbkę można wymienić, a poszycie dobrze wyczyścić i poskładać.
Ja polecam włożyć do samochodu, odpalić fure nagrzać, temp na maksa, nawiewy 50/50 nogi/fotele lekko uchylona jedna szyba i tak zostawić chodzący samochód na wolnych tak na 1,5-2h będzie idealnie suche I wilgoci też nie będzie. Jakby był grzyb to potem jeszcze ozonowanie by się przydało albo normalne pranie po takim suszeniu.
Mozesz tez pozyczyc przenosna klime, one zazwyczaj maja opcje osuszania powietrza i niezle zbieraja wilgoc. Montujesz fotele wkladasz do srodka i po 3-4 h sucho powinno byc.