Witam wszystkich.
Mam wkrotce nabyc 205-ke i chce sie zapytac o jedna rzecz, mianowicie :
tylnie prawe kolo jest troche wygiete pionowo , tzn gora kola przylega troche do karoserii - co to moze byc ??? tu czytalem stare posty o belkach ... czy to moze byc tak ze bekla sie wykrzywila ? albo lozysko walniete czy co ? golym okiem pa3ac pod auto nie widac by cos bylo krzywe ( przy czym fachowiec nie jestem ), bujajac za kolo gora dol to sie mocno trzyma tylko jest lekki luz jakby na lozysku - czy to moze byc tylko kwestia lozyska ? myslalem ewentualnie ze moze wlascicielka wjechala w dziore i jakims sposobem tak sie cos skrzywilo ..... jakby ktos cos wiedzial prosze piszcie
aaa i jeszcze jedno. mial prawie zero plynu chlodniczego ... jak koles nim jezdzil ( On go sprowadzil ) to raz jak podnieslismy maske bo chcialem zajrzec to ze zbiorniczka od plynu chlodniczego syczalo powietrze, jak otworzylem to taki glosny syk sie zrobil jakby wypuscil powietrze albo zassal nie wiem nie znam sie. raz mnie podwozil w jedno miejsce to po zatrzymaniu sie zapalila sie kontrolka wlasnie chyba od wody. nie wiem czy to tak o czy dlatego ze moze mu silnik zgasl nie mam pojecia. wylaczyl stacyjke odpalil go i juz nie swiecila ... wczoraj plyn niby wlal.... czy mogl np sie zapowietrzyc uklad chlodzacy albo np cos co mogloby miec negatywny wplyw na silnik np stopniowe zatarcie ?
Peugeot 205 - zawiecha tyl belka - help
- Pieraś
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: sprzedany
- Numer Gadu-gadu: 696324
Peugeot 205 - zawiecha tyl belka - help
Nałogowy czytelnik forum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
- TOMBIKE
- Uzalezniony
- Numer Gadu-gadu: 0
odnośnie kół to na pewno belka walnięta, koszt regenerowanej (rzeczywiście) to około 600zł z robocizną ale masz spokój na dłuuugo. Możesz prosić więc o obniżenie ceny i zrobić to samemu lub w warsztacie. Jak ja kupowałem auto to kola stały jeszcze prosto i koles mowil ze kupil wlasnie belke po regeneracji....niestety pojezdzilem poł roku i beleczka do wymiany, wstrymywałbym sie od wierzenia na słowo jeśli ktoś mowi że belka regenerowana lub w stanie idealnym, na oko nic nie da sie stwierdzić, ZAWSZE trzeba rozebrać zeby zobaczyc stan czopow i łożysk.