wiem ze : filtr powietrza iii ..... hmm stoje nie wiem co dalej
ekonomia spalania w 205 D
- 
				axelus

ekonomia spalania w 205 D
dokladnie co musze zrobic , co wymienic i sprawdzic zeby moj dieselek jak najmniej spalal :

- waldemarek_b
 - Junior
 - Numer Gadu-gadu: 0

- 
				maJkeL

ja dopoki auto bylo jeszcze swiezo sprowadzone robilem spokojnie 1100 km na baku a nieraz wydawalo mi sie ze to auto nie potrzebuje paliwa ale teraz zaczynam odczuwac ze przydaloby sie koncowki wtryskow wymienic b ojuz polska ropa zrobila z nimi co mogla.teraz w miescie spali mi okolo 5,5 a w trasie jest nadal ekonomiczny,jechalem do czech w 4 osoby i bagaz,zatankowalem do pelna,jak wrocilem to jeszcze zrobilem 200 km po miescie to wyszlo mi na baku niecale 1050 km. ogolnie silnik bardzo ekonomiczny jak na swoja pojemnosc!w trasie tak 90-100km/h dla mojego to jest najlepsza predkosc.

- przemo
 - Junior

Majkel z tego wychodzi ze Ty masz jakis niewymiarowy zbiornik bo okolo 60 litrowy!!! do mojego wchodzi 42-43 litry i na tym przejade ok 800 km co daje srednia 5.3 litra na 100. 
co do filtra - to na desce macie kontrolke- pilnujcie jej bo jesli sie zapali to znaczy ze w filtrze jest woda!!! nalezy odkrecic taki zawor u spodu obudowy filtra zeby pozbyc sie tego niechcianego czynnika. co jakis czas oczywiscie nalezy do litra zagladac - pozdro

co do filtra - to na desce macie kontrolke- pilnujcie jej bo jesli sie zapali to znaczy ze w filtrze jest woda!!! nalezy odkrecic taki zawor u spodu obudowy filtra zeby pozbyc sie tego niechcianego czynnika. co jakis czas oczywiscie nalezy do litra zagladac - pozdro
- cheatoss
 - Maniak

w takim razie schodzi mu ponizej 5l na trasie... ja u siebie tez to zaobserwowalem... cykl mieszany z przewaga miasta (30%/70%) wychodzi jakies 5,6... zawsze :> natomiast na trasie jak liczylem to wychodzilo raz 4.4, a raz 4.2, wiec oszczedzajac podloge pod prawym pedalem mozna naprawde jezdzic tanio...
co do baku... kiedys jak juz b dlugo palila mi sie rezerwa, zalalem 47 litrow... z reszta... katalog podaje zbiornik 50l...

co do baku... kiedys jak juz b dlugo palila mi sie rezerwa, zalalem 47 litrow... z reszta... katalog podaje zbiornik 50l...

sprzedany