tylne zawieszenie puga :)

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
Awatar użytkownika
aroslaw
Junior
Numer Gadu-gadu: 0

tylne zawieszenie puga :)

Post autor: aroslaw »

witam
mam takie pytanie : podczas jazdy wystepuje pukanie. Poszukalem przyczyny i okazalo sie ze w tylnym amorku wyrobila sie dolna guma i ona powoduje stukanie . Mial ktos juz cos takiego ?? Czy mozna wymienic sama gume czy trzeba caly amorek ?? Dzieki za wszystkie porady :]
zen

Post autor: zen »

No moim zdaniem jeżeli padła guma to nadszedł czas na amorki, ale to zależy od ciebie.
Awatar użytkownika
samer
Uzalezniony
Kontakt:

Post autor: samer »

A napewno guma amorka ? Bo stukac moze sama belka. Podnies auto na lewarku i sprawdz czy kolo nie chodzi przod/tyl. Jesli tak to masz do wymiany mociwania belki. Pozdro
Awatar użytkownika
aroslaw
Junior

Post autor: aroslaw »

no tak mi sie wydaje ze to musi byc to bo jak sie amorkiem porusza to widac te luzy na gumie, a na drugim nie ma nic wiec to raczej to.
Tylko zastanawiam sie czy mozna wymienic sama gume czy trzeba caly amor ??
pozdro
cyborg
Uzalezniony
Posiadany PUG: Ex 205 XS 1,4 75 KM

Post autor: cyborg »

Mam podobny problem i z tego co sie dowiedzialem nie wystepuja w sprzedazy same gumy wiec trzeba caly amor wymienic..Jednak ja chyba cos sprobuje pokombinowac..
przemekk

Post autor: przemekk »

witam,
dla pewnosci odkrec amortyzator, bo rzeczywiscie moze to byc belka.

u mnie stuk byl jak z amora a sie okazalo ze poszla belka, wlasnie wszystko wczoraj zlozylem( koszt lozyska obie strony + jeden czop + tulejka w wybite gniazdo lozyska w belce = 600 zl :) ), sam rozebralem wszystko a wymiane czopu tulejka itp dalem do serwisu. a co do tej gumki to wykrec to, idz do sklepu i napewno cos sie dobierze, jest tyle roznych tulejek ze musi cos sie znalezc, ostateczne rozwiazanie to kupic tzw. gume w plynie ( cos w rodzaju silikonu ) wypelnic szczeline ta guma i tez bedzie chodzilo
Spayky

Post autor: Spayky »

można kupić osobno gumę do amora, koszt to 20-30 zł za 1 sztukę. Do wymiany bedziesz chyba potrzebował prasy, także nie wiem czy nie lepiej kupić nowe
invictus

Post autor: invictus »

Albo dobrego imadla :mrgreen: :mrgreen: Ale jezeli te amory maja juz przynajmniej rok a duzo jezdzisz(po Polsce :wink:) to chyba warto pomyslec nad nowymi amorkami
ODPOWIEDZ